suklaakakut
Suklaakakut sulattavat suklaanystävän sydämen. Kokosimme ohjeet, joilla et voi iskeä harhaan.
Leivonta

Tässä ovat ihanimmat suklaakakut – kokosimme reseptit, jotka vievät suoraan suklaataivaaseen

Suklaakakut ovat rakastettuja leivonnaisia, jotka sopivat juhlaan sekä vähän arkisempaankin kahvipöytään. Tässä suklaakakkureseptit, joilla leivot elämäsi parhaat herkut.
Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: OM-arkisto

Suklaakakut ovat suklaanystävän suosikkeja, mutta maistuvat taatusti ihan jokaiselle. Harva voi vastustaa täyteläisen suklaista houkutusta. Parhaat suklaakakut ovat jo sinällään ihania, mutta kun niihin lisää esimerkiksi pähkinöitä, banaania, vadelmia, suolakaramellia tai vaikkapa kahvia, on makuelämys vertaansa vailla.

Lue myös: Suklaajäätelöä, suklaakeksejä vai suklaatorttua – mikä on sinun suosikkisi? 7 hurmaavinta suklaaherkkua

Suklaasta syntyvät niin hurmaavat juustokakut, tuhdit mutakakut, mehevät kahvikakut kuin näyttävät täytekakutkin. Näillä ohjeilla et voi iskeä harhaan.

Täytekakut suklaasta

Täytekakku kuuluu juhlaan ja suklaalla silattuna siitä saa erityisen herkullisen. Tämän suklaatäytekakun juju piilee kahdessa eri suklaassa, jotka kätkeytyvät täyteläisen suklaakuorrutuksen alle.  

Suklaa-kirsikkakakku on muunnelma ihanasta suklaakakkujen klassikosta Schwarzwaldin tortusta. Alkuperäisohjeen kirsikkaviina on tässä korvattu makealla viinillä.

Ballerinakakku on todellinen mestariteos, joka yhdistää hurmaavalla tavalla suklaan ja mustaherukan sekä samettisen mascarponekuorrutuksen. Kun kaipaat kakkuun todellista näyttävyyttä, leivo kakkupohjat pieniin irtopohjavuokiin. Komeat kakkukerrokset ja kauniit kermapursotukset herättävät taatusti ihastuksen huokauksia. 

Suklainen juhlakakku on suklaistakin suklaisempi kakku, jonka suklaisten kakkukerrosten välissä vuorottelevat pehmeä maitosuklaa ja tuhti tummasuklaa. Aikuisten makuun leivottu kakku kostutetaan tilkalla konjakkia tai appelsiinilikööriä.

Kaikista ihanimmat suklaakakut yhdistävät valloittavalla tavalla suklaata ja kinuskia. Suolakinuski-suklaakakussa yhdistyvät kakkupohjan täyteläinen suklaa, makean hapokas valkosuklaa-jogurttitäyte ja sormisuolalla maustettu kinuski. Suklaa-kinuskikakussa puolestaan on täytteenä banaania ja vadelmia, kuorrutuksena pehmeää suklaakinuskia.

Tämä suklaakakku on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Sen takaavat pähkinäisten kakkukerrosten väliin sujautettava rahkatäyte sekä lisukkeena tarjottava vadelmakastike. 

Myös tässä ohjeessa suklaa saa makuparikseen raikkaita marjoja. Näyttävästi marengilla kuorrutettu suklaakakku kätkee sisäänsä kaksi raikasta täytettä, joissa maistuu tyrni ja mansikka sekä täyteläinen suklaamousse. Jos haluat, voit viimeistellä marenkikuorrutteen paahtamalla.

Kun sukaakakut kaipaavat mielestäsi päivitystä ja perinteinen täytekakku uutta jujua, tartu tähän reseptiin. Vaalean kakkupohjan päälle kerrostetaan vuorotellen mieluista hilloa, vatkattua hapankermaa ja paloiteltua suklaakakkua. Jos kiire painaa tai haluat muuten vain vedellä mutkia suoriksi, osta valmis vaalea ja tumma kahvikakku ja kokoa kakku niistä. Rennon ronskisti koottu suklaa-hapankermakakku sopii erityisesti niille, joiden mielestä maku on kakussa pikkutarkkaa koristelua tärkeämpää.

Kuorrutetut suklaakakut

Ihanimmat suklaakakut saavat yllensä suussa sulavan suklaakuorrutteen. Suklaa-mokkakakku yhdistää suklaan, pähkinät ja espresson. Hurmaava suklaakuorrute syntyy vaivatta sulatetusta tummasta suklaasta, kauniit koristeet pähkinöistä sekä kahvipapumakeisista.

Kuten nimikin kertoo, jauhottoman suklaa-kahvikakun valmistukseen ei käytetä lainkaan jauhoja. Täyteläisen kakun seuraksi sopii pehmeä vaniljajäätelö ja kupillinen espressoa. 

Istuuko kahvipöydässä vegaani vai haluatko muuten vain leipoa ilman eläinperäisiä tuotteita? Vegaaninen suklaakakku on maukas, mehevä ja näyttävän näköinen. Mikä parasta, tämän kakun voi huoletta luokitella kategoriaan ”helpot suklaakakut”, sillä taikina valmistuu yhden kulhon ja vatkaimen avulla vain sekoittamalla aineet yhteen. Kakku saa viime silauksen pehmeästä suklaakuorrutteesta ja raikkaista marjoista. 

Jos haluat hieman hullutella, jemmaa kakkuun annos kasviksia. Raastettu punajuuri tuo tähän suklaakakkuun erityistä mehevyyttä. Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä ja kuorruta ennen tarjoamista. Suklaa-punajuurikakku säilyy kuorrutettuna jääkaapissa pari kolme päivää.

Suklaiset juusto-, tryffeli- ja moussekakut

Suklaakakut voivat olla myös suussa sulavia juustokakkuja. Suklainen juustokakku yhdistää kaksi klassikkoa, joten lopputulos ei voi olla muuta kuin superhyvää. Uunissa paistettu juustokakku saa tässä ohjeessa hurmaavan säväyksen mantelilikööristä.

Kinderkakku on pääsiäisen ykkösherkku, joka yhdistää suosikkisuklaamunan tavoin valko- ja maitosuklaan. Kakku on helppotekoinen, pohja syntyy paistamatta ja täytekerrokset jähmettyvät ilman liivatetta. Kinderjuustokakussa pääsiäisen hitti saa lisäjujua Nutellasta. 

Suklaamoussekakku kruunaa juhlien jälkiruokapöydän. Kuohkean kakun makunystyröitä hivelevän maun takana on sitruuna, joka yhdessä suklaan kanssa tekee herkusta vastustamattoman. Koristele suklaamoussekakku mieleiseksesi esimerkiksi suklaarakeilla, hedelmillä tai syötävillä kukilla. 

Suklaa-tryffelikakku leivotaan aikuisten suun mukaisesti. Tuhti suklaakakku maustetaan kahvilla ja konjakilla ja täytetään tummalla suklaalla, rahkalla ja kermalla.

Mustaherukka ja suklaa on suosittu ja taatusti toimiva yhdistelmä. Leivo makupari suussa sulavaan juustokakkuun tai samettiseen moussekakkuun. 

Suklaisimmat suklaakakut tarjoavat suklaata niin kakkupohjassa, täytteessä kuin kuorrutteessakin. Suklaatryffelikakku onkin todellisille suklaan ystäville! Tuhtia suklaatryffelikakkua voi syödä useampana päivänä peräkkäin, sillä sen maku vain paranee jääkaapissa.

Suklaakakut: Kahvikakkuja ja klassikoita

Helpot suklaakakut valmistuvat kulhon ja puuhaarukan avulla. Sellainen on esimerkiksi mutakakku. Rakastettu klassikko tyydyttää kriittisimmänkin suklaansyöjän makeannälän. Keskeltä houkuttelevan pehmeäksi jäävä mutakakku on vastustamatonta esimerkiksi jäätelön ja vadelmien kera. 

Aito ranskalainen suklaakakku on sisältä pehmeä ja ihanasti valuva – siis kaikin puolin syntisen herkullinen leivonnainen, joka mutakakun tapaan on täydellistä vatkatun kerman tai vaniljajäätelön kera nautittuna. 

Banaani ja suklaa sopivat yhteen superhyvin. Banaanin ansiosta tämä suklaakakku säilyy mehevänä parikin päivää – jos siitä vaan jää mitään säilytettävää. Lusikoi kermavaahtoa jäähtyneen banaani-suklaakakun päälle ja koristele raastetulla suklaalla. Nam!

Suklaakakut voi leipoa myös meheviksi kahvikakuiksi. Mokkakakussa suklaan ja kahvin maut yhdistyvät hienostuneesti toisiinsa. Suussa sulavan tuorejuustokuorrutus viimeistelee nautinnon ja antaa kakulle tyylipisteet. 

Maustekakku tuo mieleen lämpimän tuulahduksen mummolan kahvikekkereistä. Muuntautumiskykyisen maustekakun voi maustaa monin tavoin ja kuorruttaa unelmaksi. Tässä maustekakku saa säväyksen suklaasta.

Gâteau Marcel on helppotekoinen suklaakakku, joka vaatii kuitenkin leipojaltaan hieman tarkkuutta. Käytä ainesten mittaukseen digitaalista vaakaa ja erottele valkuaiset keltuaisista tarkasti. Pienikin pisara keltuaista estää valkuaisvaahdon vatkautumisen. Kakun voi mainiosti tehdä etukäteen ja halutessaan vaikka pakastaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamukikakku mikrossa – tyhjästä nyhjäisty herkku valmistuu parissa minuutissa

X