Suloisen makeat sisilialaiset leivonnaiset: marsipaaninameja ja Cassata-kakkua
Hunajaa, marsipaania, sokeroituja manteleita, ihania jäätelöitä. Sisiliassa ymmärretään makeiden herkkujen päälle.
Hunajaa, marsipaania, sokeroituja manteleita, ihania jäätelöitä. Sisiliassa ymmärretään makeiden herkkujen päälle.
Hunajaa, marsipaania, sokeroituja manteleita, ihania jäätelöitä. Sisiliassa ymmärretään makeiden herkkujen päälle.
Makea on Sisiliassa makeaa; leivonnaiset valmistetaan hunajaa ja sokeria säästelemättä. Rakastetuimmat herkut kuten cannolit (öljyssä kypsennetyt ja makealla ricottaseoksella täytetyt taikinaputkilot) ja cassata ovat arabien Sisiliaan jättämää ruokaperinnettä. Kreikkalaiset toivat mukanaan mantelit ja myös marsipaanin valmistustaidon.
Sisilialainen aamupalakin saattaa yllättää imelyydellään. Jäätelöllä täytetty briossi ja lasillinen mantelimassasta valmistettua ”maitoa” saavat suun makeaksi heti aamutuimaan.
Marsipaaninamit maistuvat kahvipöydässä marsalan kanssa.
Jasmiininkukilla ja vesimeloninsiemeniä jäljittelevillä suklaahippusilla koristeltua melonikiisseliä tarjotaan Palermon seudulla kesäkuussa vietettävien Pyhän Rosalian juhlapäivien aikana.
Tarjoa briossit voin ja marmeladin kanssa tai sisilialaiseen tapaan jäätelöllä täytettyinä.
Cassata alla siciliana on kakku, jota tarjotaan kaikissa sisilialaisissa perhejuhlissa. Ensimmäinen cassata leivottiin vuonna 998 arabialaisen emiirin nimitettyä Palermon Sisilian pääkaupungiksi. Cassata-nimi on johdettu sanonnasta ”kaikki hyvin”.
Kotiliesi.fi: Italialainen Nutella-juustokakku
Digipalvelut (09) 156 6227
Avoinna ma–pe 8–19
Painettu lehti. (09) 156 665
Avoinna ma–pe 8–19
Sähköposti (digi)digi@otavamedia.fi
Sähköpostiasiakaspalvelu@otavamedia.fi
Otavamedian vaihde(09) 156 61
Uudenmaankatu 10
00015 OTAVAMEDIA
Tietoa evästeiden käytöstäKäyttäytymiseen perustuva mainontaTietoa verkkopalvelun käytöstäEvästeasetukset
Vastaava päätoimittaja:
Saija Hakoniemi
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@otava.fi
Toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous