
Tätä reseptiä on pakko testata! Kurkumalla maustetut munkit hurmaavat mehevyydellään
Etelä-Aasiasta peräisin oleva kurkuma on inkiväärin sukuinen ruohokasvi, jonka juuresta saadaan aromaattista maustejauhetta. Kurkuma onkin suosittu keittiön vakiomauste, ja sillä on kerrottu olevan myös huimasti terveyshyötyjä.
Kurkumaa käytetään muun muassa lihan maustamisessa, keitoissa, kastikkeissa ja vaikkapa aamupuurossa – mutta oletko käyttänyt sitä myös makeissa ruoissa?
Kurkumamunkit
Kurkumamunkkitaikinan mehevyyden juju on ricotta-juusto ja raikkautta tuo appelsiinimehu. Katso Katri Schröderin Kotiliedessä julkaistu resepti:
Kurkumalla maustetut munkit:
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua kurkumaa
Paistamiseen:
- rypsiöljyä
Valmistusohje:
1. Sekoita ricottajuusto ja kanamunat kulhossa. Pese appelsiini huolella ja raasta kuori munaseoksen joukkoon. Lisää appelsiinimehu ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Nostele kahden ruokalusikan avulla kvenellejä eli soikeita pyöryköitä kuuman öljyn joukkoon.
3. Paista 3–4 munkkia kerrallaan öljyssä noin 1,5 minuuttia tai kun paistopinta on kauniin ruskea. Käännä munkit, ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutti.
4. Nosta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Anna jäähtyä. Sirota munkkien päälle kunnon kerros tomusokeria ennen tarjoamista.
Lue myös: Tiesitkö, että kurkuma on todellinen terveyspommi? 10 tutkittua terveyshyötyä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous