Ruoka

Illallinen rannalla on ihana elämys – nämä 4 reseptiä johdattavat sinut täydelliseen rantatunnelmaan

Kun luvassa on lempeää iltatuulta, nostetaan pöytä hiekalle ja nautitaan rantaelämästä. Alkupalaksi ja pääruoaksi on kalaa, jälkiruoaksi suloista vadelmamoussea.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valkoviini, timjami, laakerinlehdet, valkosipuli ja kunnon kimpale voita taikovat rantakalaan ranskalaisen makumaailman.

Kun luvassa on lempeää iltatuulta, nostetaan pöytä hiekalle ja nautitaan rantaelämästä. Alkupalaksi ja pääruoaksi on kalaa, jälkiruoaksi suloista vadelmamoussea.

Maistuisiko ihana illallinen kauniilla rannalla? Listasimme neljä reseptiä onnistuneeseen illalliseen.

Illallinen rannalla alkaa kesäillan sillileivällä

Pitkästä sillileivästä voi jokainen leikata mieluisensa kokoisen palan.

Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 6

Katso ohje: sillileipä

Sillileipä pöydällä rannalla. Sillileipä viimeistellään isäämällä pinnalle kaprikset ja majoneesikastikenokareet.
Sillileipä viimeistellään isäämällä pinnalle kaprikset ja majoneesikastikenokareet.

Kurkku-fenkolisalaatti sopii monen kanssa

Kurkku-fenkolisalaatti maistuu sekä leivän että kalapadan kanssa.

Valmistusaika: 10 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 6

Katso ohje: kurkku-fenkolisalaatti

Rantakalaa nautitaan ranskalaiseen tapaan

Valkoviini, timjami, laakerinlehdet, valkosipuli ja kunnon kimpale voita taikovat rantakalaan ranskalaisen makumaailman. Kalapata ei kaipaa seurakseen kuin valkoviiniä ja rapeakuorista leipää.

Jos rannalla on nuotiopaikka, tee rantakala voin ja kalojen lisäämistä vaille valmiiksi. Nosta pata hiilloksen päälle asetetulle ritilälle ja hauduttele kala kypsäksi.
Jos rannalla on nuotiopaikka, tee rantakala voin ja kalojen lisäämistä vaille valmiiksi. Nosta pata hiilloksen päälle asetetulle ritilälle ja hauduttele kala kypsäksi.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Katso ohje: rantakala

Illallinen rannalla huipentuu vadelmamousseen

Kotimaisista vadelmista syntyy suloinen mousse, jonka voi hyvin tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Vadelmamoussea lasipurkissa. Jälkiruoan voi jakaa kannellisiin annoskokoisiin purkkeihin, jotka on helppo kuljettaa rannalle korissa. 
Jälkiruoan voi jakaa kannellisiin annoskokoisiin purkkeihin, jotka on helppo kuljettaa rannalle korissa.

Valmistusaika: 20 minuuttia + hyytymisaika 3 tuntia | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Katso ohje: vadelmamousse

Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 30/2020.

X