Earth Hour -illallinen
Menut

Sammuta valot ja kokkaa kasvisruokaa Earth Hour -hengessä

Teksti: emmitoivonen

Maailman Luonnon Säätiö WWF kutsuu kaikki mukaan Earth Hour -tempaukseen jo kymmenettä kertaa. Lauantaina 19.3. sammutetaan valot 20.30-21.30 ilmaston puolesta. Vietä hetki ystävien kanssa ja nauti maukas kasvisillallinen kynttilänvalossa.

Mahdollisimman ekologisesti valmistettu ateria ei sisällä liha- tai maitotuotteita. Lisäksi raaka-aineissa suositaan lähiruokaa sekä sesongissa olevia tuotteita. Suomessa kasvukausi on lyhyt, joten kotimaisia sesonkikasviksia ei ole saatavilla vuoden ympäri. Voit kuitenkin kiinnittää huomiota esimerkiksi hävikin torjuntaan silloin, kun joudut turvautumaan tuontituotteisiin.

Kokeile marokkolaisesta keittiöstä inspiraationsa saaneita herkkuja Earth Hour:in kunniaksi.

marokkolainen papukeitto harira

Ateria aloitetaan mausteisella papukeitolla, hariralla. Pavuista ja tomaatista keitettävä keitto on tuhtia ja lempeän tulista. Harissa-tahna antaa potkua, tuore korianteri ja persilja viimeistelevät makumaailman.

Kasvistagine

Pääruoaksi valmistetaan lämmittävän mausteinen kasvistagine, joka syntyy porkkanasta, kesäkurpitsasta ja paprikasta. Luumut ja kanelitanko tuovat ruokaan tyypillisen marokkolaisen säväyksen. Tarjoile couscousin kera.

Ananas-appelsiinisalaatti granaattiomenan siemenillä

Makean päätöksen aterialle tarjoaa ananas-appelsiinisalaatti. Jälkiruokasalaatti saa hehkuvaa väriä rubiininpunaisista granaattiomenan siemenistä. Raikas jälkiruoka kruunataan hunajasta, kanelista sekä sitruunamehusta sekoitettavalla kastikkeella. Viimeisen silauksen antaa tuore basilika.

Lisää kasvisruokien reseptejä:
Kukkakaalibiryani

Intialainen kukkakaalibiryani

Seesami-selleripihvit

Kasviscurry

Palsternakka-maa-artisokkakeitto

X