Ruoka

Helppo ja nopea peltiruoka: tulinen srirachalohi valmistuu 10 minuutissa – katso ruokakirjailija Viola Minerva Virtamon hittiresepti!

Peltiruoka valmistuu nopeasti ja vaivattomasti – sen tietää ruokakirjailija Viola Minerva Virtamo, joka suosittelee kokeilemaan ehdottomasti tulista srirachalohta. Katso resepti!

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Istock

Kaipaatko uuniloheen uutta potkua? Kokeile tulista srirachalohta!

Peltiruoka valmistuu nopeasti ja vaivattomasti – sen tietää ruokakirjailija Viola Minerva Virtamo, joka suosittelee kokeilemaan ehdottomasti tulista srirachalohta. Katso resepti!

Peltiruokaa-reseptikirjan vastikään julkaissut ruokakirjailija Viola Minerva Virtamo on loihtinut yli 50 erilaista ohjetta kiireisen arjen pelastajaksi: aterioita, jotka valmistuvat vaivatta uunissa.

Yksi resepteistä yllätti tekijän itsensäkin.

– Oma ehdoton suosikkini on srirachalohi: se on todella helppo valmistaa, Viola paljastaa.

Idean ruokaan Viola sai, kun hän pohti, miten perinteiseen uuniloheen saisi vähän uutta potkua. Violan reseptin salaisuus onkin tulinen sriracha-chilikastike, joka löytyi sattumalta keittiönkaapista.

Violan uunilohessa yhdistyvät makean, happaman, tulisen ja suolaisen kombo. Ja mikä kätevintä, uunilohen valmistukseen menee kaiken kaikkiaan vain 10 minuuttia. Reseptillä valmistuu noin neljä annosta.

Resepti: Helppo ja nopea, tulinen srirachalohi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Viola Virtamo | Food & Photo (@violaminerva) jakama julkaisu

Ainekset:

  • 600 g lohta nahkoineen, ruodottomana
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Kastike:

  • 2 rkl sriracha-kastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl seesamiöljyä

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa lohi 100 gramman paloiksi, jos haluat nopeuttaa kypsymistä. (Voit toki halutessasi kypsentää kokonaisen lohifileen, jolloin kypsennysaika pitenee selvästi.)

2. Asettele lohipalat lähekkäin leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta kalalle oliiviöljy ja paahda uunissa 10 minuuttia. Lohen kuuluisi olla tämän jälkeen kypsää, mutta kuitenkin vielä mehukasta.

3. Sekoita lohen kypsyessä kulhossa kaikki kastikkeen ainekset.

4. Valuta kastike valmiiden lohipalojen päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

Vinkki! Nauti lohet esimerkiksi keitetyn riisin, nuudeleiden tai perunamuusin kanssa.

Lähde: Peltiruokaa – Helppojakin helpompia aterioita (Cozy Publishing)

Katso myös nämä reseptivinkit:

Muistatko tämän nostalgiaherkun? Peltilihapiirakka valmistuu nopeasti uunissa – katso ohje!

Anni Hautalan superhelppo resepti! Uunifeta vie kielen mennessään – tätä herkkua pitää maistaa itse

Näin valmistat varmasti mehevän uunilohen – 3 vinkkiä ja herkulliset lisukkeet lohelle

X