Mitä tänään ruoaksi?

Köyhät ritarit tehdään nyt grillissä – tuoreet marjat kruunaavat kokonaisuuden

Perinteisesti köyhät ritarit tehdään vaaleista, kuivahtaneista leipäviipaleista, jotka kastetaan muna-maitoseokseen, paistetaan voissa pannulla ja tarjotaan hillon kanssa.
9.9.2019 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Tiesitkö, että köyhät ritarit voi valmistaa myös ulkona grillissä? Leipäviipaleetkin voi halutessaan vaihtaa edellispäivän kuivahtaneeseen pullapitkoon tai tähteelle jääneisiin korvapuusteihin.

Kun valmistat ritarit grillissä, unohda muna-maitoseos ja sipaise sen sijaan pullaviipaleiden pintaan voita. Paahda viipaleisiin molemmin puolin rapeat grilliraidat. Käytä mietoa lämpöä, sillä pulla kärähtää helposti.

Jos haluat kruunata ritarit rikkaammiksi, tarjoa ne kermavaahdon sekä tuoreiden marjojen kera ja viimeistele tupsauksella tomusokeria, ripauksella kanelia tai lusikallisella sitruunatahnaa eli lemon curdia. Tässä kolme helppoa ohjetta, joista voit ottaa mallia. 

3 x köyhät ritarit grillissä:

Grillatut köyhät ritarit marja-mascarponevaahdon kera

Tässä ohjeessa grilliritarit tarjotaan tuoreiden marjojen sekä mascarponejuuston täytelöittämän kermavaahdon kera. Vaihtele marjoja sesongin ja mieliteon mukaan.

grillatut köyhät ritarit

Köyhät ritarit syntyvät grillissä uudeksi klassikoksi. Tarjoile grillatut köyhät ritarit marja-mascarponevaahdon kera.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Grillatut köyhät ritarit:

8 viipaletta pullapitkoa
voita

Marja-mascarponevaahto

200 g tuoreita marjoja
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl kardemummaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin marja-mascarponekerma. Puhdista ja paloittele marjat.

2. Mittaa kulhoon mascarpone ja kerma. Vatkaa käsin seos ensin tasaiseksi ja sitten kevyesti kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto tomusokerilla ja kardemummalla. Kääntele lopuksi marjat vaahdon joukkoon.

3. Voitele pullaviipaleet molemmin puolin ja grillaa ne kauniin kullan ruskeiksi ja rapeiksi.

4. Nostele grillatut pullaviipaleet lautasille ja lusikoi päälle marja-mascarponevaahtoa. Tarjoile heti.

Mansikka-korvapuustibruschettat

Mansikka-korvapuustibruschettojen nimellä kulkeva jälkkäriherkku muistuttaa erehdyttävästi rikkaita ritareita. Halkaistujen, grillin raidoittamien kanelipullien väliin kermavaahto ja tuoreet mansikat sopivat kuin nakutettu.

mansikka-korvapuustibruschetta

Kuivakin pulla sopii erinomaisesti juhannuksen herkulliseen mansikka-korvapuusti-bruschettaan.

 Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Mansikka-korvapuustibruschettat:

4 korvapuustia
200 g mansikoita
1 dl kuohukermaa
tomusokeria

Valmistusohje

1. Halkaise korvapuustit. Perkaa ja soseuta mansikat. Säästä muustama koristeeksi. Vaahdota kerma valmiiksi.

2. Grillaa pullat pikaisesti kuumalla grillillä. Täytä mansikkasoseella ja kermavaahdolla. Koristele tomusokerilla.

Köyhät ritarit sitruunatahnalla:

Makeanraikas sitruunatahna, pirteät punaherukat, persikat ja nokare paksua jogurttia ovat ihania yhdessä. Vaikka ohjeessa pullaviipaleet paistetaankin pannulla, voit mainiosti paahtaa ne myös grillissä. Grillin lämpö karamellisoi myös persikat entistä makoisammiksi.

Köyhät ritarit

Sitruunatahna ja punaherukat raikastavat nämä köyhät ritarit.

Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Köyhtä ritarit sitruunatahnalla ja punaherukoilla:

2 dl maitoa
1 kananmuna
8 viipaletta pullaa tai ranskanleipää
1 rkl sokeria
ripaus inkivääriä
1 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
2 dl punaherukoita
2 pientä persikkaa lohkoina
ripaus tomusokeria

Valmistusohje

1. Vispilöi maito ja kananmuna sekaisin, mausta seos sokerilla ja inkiväärillä.

2. Kääntele pullaviipaleet seoksessa ja paista ne voissa paistinpannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi.

3. Nosta neljä pullaviipaletta annoslautasille ja lusikoi päälle sitruunatahnaa ja jogurttia. Ripottele pinnalle punaherukoita ja viimeistele persikkalohkoilla.

4. Asettele päälle loput neljä pullaviipaletta kanneksi ja tarjoile heti.

Lue myös

Suosittelemme