
Marjat ihastuttavat myös suolaisissa ruoissa! Mansikkapizza, vadelma-panzanella ja 5 muuta ihanaa ohjetta
Uskoisitko, että mustikat, mansikat, vadelmat ja herukat sopivat myös suolaisiin ruokiin? Kyllä vain! Kun rohkeasti yhdistelee, marjat taipuvat vaikka mihin. Keräsimme yhteen parhaat marjareseptit: tässä seitsemän jännittävintä ruokaa marjoista, ole hyvä!
7 x ruokaa marjoista
Mansikka
Mansikka-kesäkurpitsapasta
Mansikkapasta kuulostaa villiltä, mutta ilmakuivatulla kinkulla, kesäkurpitsalla ja rosmariinilla höystettynä kyseessä on kuitenkin koukuttava ruoka. Mikä parasta, kastike valmistuu pastan kiehuessa.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Mansikka-kesäkurpitsapasta:
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Suikaloi kinkku. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja viipaloi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää kesäkurpitsa. Paista noin minuutin ajan ja lisää kinkkusuikaleet. Paista, kunnes kesäkurpitsa saa hieman väriä.
3. Mausta hienonnetulla rosmariinilla, sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla, sokerilla ja pippurilla.
4. Sekoita valutettu pasta paistinpannulla muiden ainesten joukkoon ja kääntele lopuksi joukkoon mansikkalohkot ja juustoraaste. Tarjoile heti.
Marjapizza
Tässä valloittavassa pizzassa ihastuttavat makeat mansikat ja veikeä fenkoli. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalle levitetään valkosipuliöljyä sekä tuorejuustoa.
Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Keskitaso | Annosmäärä: 4
Taikina:
Täyte:
Pinnalle:
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen niin, että saat taikinasta kimmoisan. Kohota noin 20 minuuttia. Vaivaa ilmakuplat pois ja painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai muotoile pyöreiksi annospizzoiksi.
2. Sekoita oliiviöljyyn murskatut valkosipulinkynnet. Suikaloi fenkolit ja paista suikaleita paistinpannulla öljytilkassa pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele mansikat.
3. Sivele pizzapohjat valkosipuliöljyllä ja levitä päälle tuorejuusto. Asettele pinnalle fenkolisuikaleet ja mansikat. Mausta pinta mustapippurilla. Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa 12– 15 minuuttia.
4. Viimeistele pizzat parmesaanilastuilla, siemenillä ja rucolalla ennen tarjoilua.
Vadelma
Vadelma-panzanellasalaatti
Perinteisesti rapeista krutongeista ja kesän kypsyttämistä tomaateista koottava toscanalainen leipäsalaatti, panzanella, saa tässä ohjeessa uutta jujua vadelmista. Jos leipäkorissasi odottaa kuivahtanut leivänkannikka, tässä ohje, johon kannattaa tarttua!
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Vadelma-panzanella:
Kastike:
Valmistusohje
1. Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi.
2. Kuutioi kurkku. Huuhtele ja revi rucolasalaatit pienemmiksi vadille.
3. Nosta joukkoon hienonnetut yrtit, kurkkupalat, vadelmat ja valutetut mozzarellapallot.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin päälle.
5. Anna maustua jääkaapissa vajaan tunnin ennen tarjoilua.
Vadelma-kinkkubruschettat
Ihastuttavalla tavalla suolaista ja makeaa yhdistävät alkupalaleivät syntyvät vadelmista ja ilmakuivatusta kinkusta. Kokeile vadelmien tilalla myös herukoita.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Vadelma-kinkkubruschettat
Päälle:
Valmistusohje
1. Lado patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Paahda leivät rapeiksi 200-asteisessa uunissa (5–8 minuuttia). Puolita valkosipulinkynnet ja hiero patonkien pinnat valkosipulilla.
2. Sekoita vadelmien joukkoon balsamico, oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.
3. Asettele kinkkuviipaleet patonkien päälle ja lisää myös vadelmat.
4. Viimeistele basilikalla tai rucolalla.
Mustikka
Mustikkapizza
Sinihomejuuston, mozzarellan, mustikoiden, pähkinöiden sekä yrttien muodostama makuliitto saattaa äkkiseltään kuulostaa todelliselta sekamelskalta, mutta yllättää iloisesti. Ainekset kootaan paistetun, ranskankermalla sivellyn lehtitaikinalevyn päälle ja nautitaan pizzan tapaan.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Pohja:
Kastike:
Täyte:
Lisäksi:
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Sulata taikina ohjeen mukaan, jaa se kahteen osaan ja kauli osiot ohuemmiksi, noin 20 x 25 sentin kokoisiksi levyiksi. Nosta pohjat kaulimen avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
2. Paista pohjia uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Ota pohjat uunista ja litistä pohjat kaulinta apuna käyttäen.
3. Sekoita kastike, jaa pizzapohjille. Ripottele pinnalle juustot, mustikat ja pähkinät. Lorauta päälle hunajaa ja mausta tuoreilla yrteillä. Älä laita uuniin.
Herukat
Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette
Herukat ovat pohjoisen supermarjoja. Punaherukoista, avokadoöljystä ja balsamiviinietikasta valmistettu vinegrette nostaa tämän kesäisen lohisalaatin luksusluokkaan.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Salaattiin:
Herukkavinegrette:
Viimeistelyyn:
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa. Jätä maustumaan.
2. Mausta lohen pinta kevyesti suolalla. Grillaa tai paista lohipala kypsäksi.
3 Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Grillaa kesäkurpitsaviipaleet
napakan kypsiksi.
4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja hienonna kesäsipuli.
5. Paloittele kypsä lohi käsin rouheiksi paloiksi.
6. Kokoa lautasille tai vadille salaatteja ja lisää päälle kesäkurpitsaa ja lohta. Ripottele päälle kesäsipuli ja viimeistele kastikkeella.
Kebabpatongit ja punaherukkachutneytä
Keitä punaherukoista chutney ja sujauta se kebablihan seuraksi patongin väliin. Kesän muhkeimmat leivät viimeistellään herkkukurkuilla ja tuhdilla valkosipulikastikkeella. Näillä talttuu saletisti isompikin nälkä.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Keskitaso
Kebabpatongit:
Valkosipulikastike:
Punaherukka-karpalochutney:
Valmistusohje
1. Valmista ensin chutney. Kuori omena ja sipuli. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena ja si puli pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset, paitsi punaherukat, kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää herukat ja keitä vielä muutama minuutti. Siirrä puhtaaseen purkkiin, sulje heti kannella ja anna jäähtyä.
2. Kuumenna kebablastut pienessä öljytilkassa paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää joukkoon chilikastike. Halkaise miniherkkukurkut. Sekoita valko sipulikastikkeen ainekset.
3. Pirskota patonkien päälle kevyesti vettä. Lämmitä 175 asteisessa uunissa 5 minuuttia. Halkaise leivät pituussuunnassa. Täytä chutneylla, lämpimillä kebablastuilla, rucolalla ja herkkukurkuilla. Viimeistele leivät valko sipulikastikkeella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous