Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?
Pikapasta pelastaa niinä päivinä, kun ruoan on oltava valmista heti, mieluummin vielä vähän nopeammin. Mausta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä hitustakaan. Testaa nämä pastareseptit ja ihastu.
Pikapasta pelastaa niinä päivinä, kun ruoan on oltava valmista heti, mieluummin vielä vähän nopeammin. Mausta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä hitustakaan. Testaa nämä pastareseptit ja ihastu.
Pastan keittäminen
Parhaat pastareseptit on syytä kaivaa esiin niinä päivinä, kun haluat hyvää ruokaa suhteellisen vähällä vaivalla. Pastan keittäminen on yksinkertaista, mutta vaatii hieman tarkkuutta. Varaa pastan keittämiseen riittävän iso kattila. Lisää keitinveteen reilusti suolaa, vajaa puolikas ruokalusikallinen vesilitraa kohden. Öljyä veteen ei kannata laittaa, eikä sitä tarvitse lisätä myöskään keitetyn pastan joukkoon. Keitinveteen lisätty öljy jää keitinveden pinnalle ja pastan joukkoon sekoitettu öljy puolestaan estää kastikkeen tarttumisen pastaan.
Pastan kypsymistä kannattaa tarkkailla välillä maistellen eikä paketin keittoaikaan kannata sokeasti luottaa. Paras pasta on rakenteeltaan al dente eli silloin, kun siinä on vielä jäljellä mukavasti purutuntumaa. Sopiva keittoaika on yleensä noin 7 minuuttia pastasta riippuen.
Sekoita pastaa välillä pastan kiehuessa estääksesi pastan takertuminen. Kypsän pastan huuhteleminen kylmällä vedellä kannattaa vain siinä tapauksessa, jos pastaa on tarkoitus käyttää kylmään salaattiin. Muutoin kylmä vesi huuhtelee pastan pinnalla olevan tärkkelyksen, joka auttaa kastikkeen tarttumista pastaan.
Kana-pinaatti-pastagratiini
Kana-pinaatti-pastagratiini on todellinen laiskan kokin unelma, sillä sen valmistuksessa hyödynnetään valmista pastakastiketta, kypsiä broilerinfileeviipaleita sekä Koskenlaskija-sulatejuustoa. Pasta kannattaa keittää tavallista napakammaksi, sillä se kypsyy vielä hetken uunissa muhiessaan.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Kana-pinaatti-pastagratiini:
250 g pastaa, esim. penneä
200 g herkkusieniä
200 g valmiita kypsiä broilerin fileeviipaleita
1 prk (250 g) pehmeää maustamatonta ruokajuustoa (esim. Koskenlaskija)
1 prk (200 g) basilika-pastakastiketta
1 ps (80 g) babypinaattia
2 dl mozzarellaraastetta
Lisäksi:
voita tai öljyä vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä 250 g pastaa napakaksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa broileriviipaleet 2–3 osaan. Sekoita ruokajuusto ja pastakastike keskenään.
2. Valuta pasta ja säästä desi keitinvettä. Lisää keitinvesi tomaatti juustokastikkeen joukkoon. Sekoita pastan joukkoon broilerit, herkkusienet ja pinaatti.
3. Laita pastaseos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle tomaatti-juustokastike.
4. Paista uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä vielä noin 8 minuuttia, jotta juusto sulaa ja ruskistuu kauniisti.
Chorizobolognese
Savunmakuisessa chorizobolognesessa on lempeän tulinen jälkipotku, joka tuo uutta jujua perinteiseen bolognesekastikkeeseen. Tomaattisen kastikkeen muhevoittavat porkkana ja punasipuli. Jos kotoasi löytyy monitoimikone, kannattaa sen leikkuuterää hyödyntää kasvisten ja makkaran hienontamiseen.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Chorizobolognese:
noin 300 g kypsää chorizomakkaraa
1 porkkana
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl fenkolinsiemeniä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
1 1/2 rkl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl kuivattuja chilihiutaleita
Lisäksi:
pastaa, esim. spagettia
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Nosta chorizomakkarat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä, ja rouhi karkeaksi. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa.
2. Kuullota makkararouhetta, kasviksia ja fenkolinsiemeniä öljyssä pannulla 3–4 minuuttia. Lisää pannulle tomaattimurskat. Huuhtele purkit yhteensä noin desillä vettä. Lisää huuhteluvesi, lihaliemikuutio, tomaattisose ja mausteet pannulle. Anna kiehua 10–15 minuuttia.
3. Keitä pasta napakan kypsäksi. Tarjoile kastike pastan, vastaraastetun parmesaanin ja hienonnetun basilikan kera.
Kurpitsa-pekonipasta
Tässä nopea arkipasta, joka makunsa puolesta kelpaa myös viikonlopun ruokapöytään. Pekoni ja kurpitsakuutiot paistuvat pannulla samaan aikaan kuin pasta kypsyy kattilassa. Sitten vain valutettu pasta paistinpannulle, kevyt sekoitus ja ruoka on valmis.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Kurpitsa-pekonipasta:
1 pkt (175 g) pekonia
2 valkosipulinkynttä
300 g kurpitsaa pieninä kuutioina
2 rkl oliiviöljyä
80 g pinaattia
suolaa
mustapippuria
400 g spagettia tai tagliatellea
Valmistusohje
1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Suikaloi pekoni ja ruskista se paistinpannulla. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää pannulle. Lisää myös kurpitsakuutiot. Paista niin, että kurpitsa saa hieman väriä.
3. Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä ja pinaatti. Kääntele pari minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kaada pannulle valutettu pasta ja kääntele maut sekaisin.
5. Viimeistele pasta parmesaaniraasteella ja kurpitsansiemenillä.
Thai-härkispasta
Thai-härkispastan maku syntyy kookosmaidosta, maapähkinävoista ja punaisesta currytahnasta. Pasta on nopea sekä ruokaisa ja se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Thai-härkispasta:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
1 rkl öljyä
2 rkl punaista currytahnaa
2 rkl maapähkinävoita
1 prk (400 g) kookosmaitoa
2 dl vettä
10-12 kirsikkatomaattia
1 prk (250 g) säilykeherneitä
1 pkt (250 g) kypsää härkäpapuvalmistetta (Härkis)
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
pastaa, esim. spagettia
tuoretta korianteria
1/2 dl rouhittuja ja paahdettuja maapähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkana. Kuullota sipuleita ja porkkanaa öljyssä pannulla hetken aikaa. Lisää currytahna, maapähkinätahna ja kookosmaito. Huuhtele kookospurkki vedellä ja lisää liemi pannulle. Keitä 5–10 minuuttia.
2. Halkaise kirsikkatomaatit ja valuta herneet. Lisää kastikkeen joukkoon Härkis, tomaatit ja herneet sekä mausteet ja anna kuumentua.
3. Tarjoile keitetyn pastan kera. Koristele annokset korianterilla ja rouhituilla pähkinöillä
Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria
Tämä simppeli pasta sisältää nimensä mukaan pastaa, valkosipulia ja mustapippuria. Lisäksi joukossa on oliiviöljyä sekä pecorino-juustoa. Kun ainekset ovat yksinkertaiset, kannattaa satsata niiden laatuun.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria:
400 g spagettia
vettä ja suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
6 valkosipulinkynttä
1 limetin mehu
ripaus suolaa
reilusti mustapippuria
Viimeistelyyn:
75 g raastettua pecorino-juustoa
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy isossa korkeareunaisessa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi mutta älä polta. Lisää limetin mehu. Mausta suolalla ja reilulla määrällä tuoretta mustapippuria.
3. Valuta pasta lävikössä ja kaada paistinpannulle. Kääntele makuaineet pastan joukkoon ja jaa pasta lautasille.
4. Viimeistele annokset pecorinoraasteella ja tarjoile heti.
Sitruuna-lohipasta
Onko lohipasta suosikkisi? Kokeile vaihteeksi tätä raikasta ja ruokaisaa versiota. Pastan kiehuessa lohikuutiot ruskistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan situunalla sekä salvialla. Keitetty pasta käännellään nopeasti lohikuutioiden joukkoon ja tarjoillaan heti.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Sitruuna-lohipasta:
200 g gluteenitonta kikhernetagliatellea
3 rkl oliiviöljyä
400 g lohifileetä kuutioina
2-3 tl sitruunan raastettua kuorta
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista lohet nopeasti.
3. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori sekä suola, mustapippuri ja salvia.
4. Kääntele nopeasti joukkoon keitetty pasta. Tarjoile heti.
One pot rapupasta
Parhaat pastaresepetit ovat sellaisia, joita lukiessa voit huokaista helpotuksesta ja todeta ihanan helppoa ja ah, niin herkullista! One pot on pastaruoka, jossa pasta ja kastikeainekset valmistuvat yhdessä ja samassa paistokasarissa. Hummerikastike tuo lisämakua merelliseen rapupastaannokseen.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
One pot rapupasta:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaatti-chilipastakastiketta
1 prk (400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
2 rkl hummerifondia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
300 g pastaa, esim fettuccinea
6 dl vettä
200 g sulatettuja katkaravunpyrstöjä
1 ps (80 g) babypinaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ensin öljyssä 3–4 minuuttia isossa, kannellisessa paistokasarissa.
2. Lisää pastakastike, kirsikkatomaatit liemineen ja hummerifondi ja mausteet. Nosta päälle keittämättömät pastat ja kaada vesi päälle.
3. Peitä kannella ja keitä noin 8 minuuttia. Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
4. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut ja pinaatinlehdet. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes katkaravut lämpenevät ja pasta on sopivan kypsää.
Lihaa, pastaa ja maapähkinäkastiketta
Jätä kermaiset ja tomaattiset pastakastikkeet tauolle ja sekoita herkullinen pastakastike vaihteeksi maapähkinävoista sekä kookosmaidosta. Aasialaisvivahteisen pastan joukossa on myös naudanlihasuikaleita sekä roppakaupalla erilaisia kasviksia.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Lihaa, pastaa ja maapähkinäkastiketta:
1 pkt (300 g) naudan minuuttisuikaleita
2 porkkanaa
1/2 parsakaalia
250 g kikhernetagliatellea tai -nuudeleita
2 dl pakastettuja edamamepapuja
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike:
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl chilirouhetta
1 tl öljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl fariinisokeria
1 dl maapähkinävoita
1 dl vettä
1 dl kookosmaitoa
1 limetin mehu
suolaa
Valmistusohje
1. Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen paistamista. Valmista kastike. Kuullota inkivääri, silputut valkosipulinkynnet ja chili öljyssä. Lisää soijakastike, fariinisokeri, maapähkinävoi ja vesi. Kiehauta ja lisää kookosmaito sekä limettimehu. Mausta kastike suolalla ja kuumenna. Lisää tarvittaessa vettä.
2. Leikkaa porkkanat suikaleiksi, irrota parsakaali kukinnoiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää edamamepavut pastan keitinveteen kiehumaan viimeisiksi minuuteiksi.
3. Paista liha öljyssä kuumalla pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha pannulta lautaselle odottamaan. Paista kasviksia öljyssä pari minuuttia, lisää joukkoon liha.
4. Kaada pasta vadin tai lautasten pohjalle, lisää päälle liha-kasvisseos. Lämmitä kastike ja tarjoa se erikseen.
Puttanesca gnocchit
Pasta puttanesca eli ilotytyön pasta on klassikko, jonka oleellisimmat raaka-aineet ovat tomaatit, kaprikset sekä oliivit. Tässä ohjeessa pasta on korvattu perunasta valmistetuilla gnoccheilla, joita myydään marketeissa tuorepastatiskillä. Voit tehdä puttanescapastan myös muista tuorepastoista tai kuivatusta spagetista.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Puttanesca gnocchit:
250 g (yli)kypsiä kirsikkatomaatteja
2 punaista chiliä
20 mustaa oliivia
4 valkosipulinkynttä
8 anjovisfileetä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria myllystä
500 g tuoregnoccheja (tai muuta tuorepastaa)
1 dl raastettua parmesaania
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Tee ensin puttanescakastike. Puolita tomaatit, silppua chilit, oliivit ja valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää chili- ja valkosipulisilput ja anjovikset. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaatit ja oliivit.Kuumenna vielä toiset pari minuuttia tai kunnes tomaatit ovat osittain hajonneet. Mausta puttanesca pippurilla ja nosta pois levyltä.
2. Keitä gnocchit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeen joukkoon. Kuumenna tarvittaessa.
3. Tarjoa pasta raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla höystettynä.
Hunaja-sinappikanapasta kermakastikkeessa
Älä anna pitkähkön raaka-ainelistan hämätä, tämä pasta valmistuu hämmästyttävän helposti ja nopeasti. Hunaja, sinappi ja rakuuna muodostavat vastustamattoman makuyhdistelmän kermaisessa broilerikastikkeessa.
Valmistusaika: Alle 30 min| Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Hunaja-sinappikanapasta kermakastikkeessa:
2 rkl oliiviöljyä
400 g broilerin sisäfileetä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kuohukermaa
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl currya
1 1/2 rkl karkeaa dijoninsinappia
1 rkl hunajaa
2 tomaattia
1 pss (70 g) babypinaattia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
pastaa, esim. pappardellea
raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Kuumenna pannulla puolet öljystä ja saksi sisäfileet 2–3 osaan pannulle. Ruskista broilerit huolellisesti ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan.
2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita lopussa öljyssä pannulla noin 5 minuuttia. Lisää kerma, vesi, murennettu liemikuutio ja mausteet. Pilko kastikkeen joukkoon tomaatit. Lisää pinaatit ja broilerit pannulle ja kiehauta kastike.
4. Valuta napakan kypsäksi keitetty pasta ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää joukkoon kastike ja nostele ainekset kevyesti sekaisin. Tarjoile juustoraasteen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous