Fiinimmät mokkapalat
Ruoka

Mokkapalat ja muut myyjäisten supersuositut hittileivonnaiset

Myyjäisten voittamattomia valtteja ovat itse tehdyt, tuoksuvat leivonnaiset. Nappaa tästä helpot vinkit, joilla teet takuuvarmasti myyviä herkkuja.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Myyjäisiin leivottavat leivonnaiset saattavat seistä myyntipöydässä useamman tunnin, joten niihin kannattaa valmistaa herkkuja, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä.

Herkut käyvät varmasti kaupaksi, jos ne pakkaa kauniisti, siististi ja houkuttelevasti esimerkiksi läpinäkyvään sellofaaniin tai paistopussiin. Pikkuleivät ja piparit voi laittaa esimerkiksi vanhoihin keksi- tai lasipurkkeihin.

Pienelle kortille kannattaa kirjata tieto leivonnaisen leivontapäivämäärästä ja sen sisältämistä raaka-aineista. Erityisruokavaliota noudattaville tuoteselosteen tiedot ovat tärkeitä, joten niiden kanssa tulee olla tarkkana.

Suklaasarvia helposti

Jos leipominen tuntuu pakkopullalta ja liian työläältä tai aikaa vievältä hommalta, käytä hyvällä omallatunnolla valmistaikinaa. Kun tuunaat voisarvitaikinan tummalla suklaalla ja voitelet suklaasarvet kananmuna-kaneli-sokeriseoksella, ei kukaan mieti, oliko taikinan kohdalla oikaistu vai ei.

suklaasarvet

Resepti: suklaasarvet

Mokkapalat ovat kestosuosikkeja

Mokkapalat ovat myyjäispöytien suosituinta ja yleisintä kastia. Yksi suosion selitys on se, että niitä on helppo leipoa kerralla koko pellillinen. Toisaalta niiden koristeellinen suklaisen herkullinen ulkonäkö houkuttelevat vastustamattomasti. Leivo vaihteeksi tarjolle myös gluteenittomia mokkapaloja, voit yllättyä positiivisesti niiden kysynnästä.

gluteenittomat mokkapalat

Reseptit:

mokkapalat
gluteenittomat mokkapalat
fiinimmät mokkapalat

Kanelipuusti on nyt nyhtöpulla

Itse tehty, tuore pulla hurmaa aina, etenkin kun siinä on paljon kanelia ja voita. Kokeile leipoa peruspuustien sijaan nyhtöpullaa.

Monkey bread -tyyppinen, tahmaisen sokerinen ja kanelinen pulla leivotaan tavallisesta pullataikinasta ja pyöritellään pieniksi pulliksi. Pullat kastetaan voisulaan ja kieritellään kaneli-sokeriseoksessa. Paista pullat muffinivuoissa ja pakkaa ne jäähtyneinä pusseihin.

Näitä herkkuja on pullahiiren mahdotonta vastustaa, joten mieti myyntihinta sen mukaan.

Resepti: monkey bread

Suklaakeksit hurmaavat

Täysi lasipurkki tai pussillinen suklaakeksejä ei jää huomiotta. Näissä amerikkalaistyylisissä chocolate chips -suklaakekseissä on kolmenlaista suklaata. Taikina on niin iso, että siitä syntyy ainakin neljä pellillistä myytävää – elleivät pienten apureiden kädet eksy sitä ennen keksipurkkiin.

Resepti: amerikkalaiset suklaakeksit

Karkkia, karkkia

Tee perinteinen riisimurosuklaa nyt uudella reseptillä. Kokeile vaahtokarkkeja ja valkosuklaata – mikä voisi olla parempi yhdistelmä?

riisimurosuklaat

Resepti: valkoiset riisimurosuklaat

Kurpitsa on pop

Syksyn kuivakakun mehevöittää kurpitsa. Kuivakakun taikinaan lisätään uunissa pehmeiksi muhineet ja soseutetut kurpitsat. Piimä tuo taikinaan ryhtiä ja appelsiini maustaa kakun raikkaasti. Taikina riittää neljään puolen litran somaan pikkukakkuvuokaan tai yhteen kahden litran kakkuvuokaan.

mausteiset kurpitsakakut

Resepti: mausteiset kurpitsakakut

Mehevää saaristolaisleipää

Itse leivottu saaristolaisleipä on ylellinen myytävä. Tämä saaristolaisleipä leivotaan piimään. Makeassa, perinteisessä, mutta helppotekoisessa saaristolaisleivässä on kaljamaltaita ja ruisleseitä. Reseptistä tulee kaksi leipää, kun jaat net 1,5 litran vuokiin.

Helppo saaristolaisleipä

Resepti: helppo saaristolaisleipä

Focacciaa tiskiin

Kuohkea, mehevä ja rosmariinilla sopivasti maustettu Italian leipäherkku, focaccia, sopii hyvin myyjäistiskiin. Tämä leipä vaatii onnistuakseen jonkin verran vaivaamista ja paljon kohotusaikaa, joten aloita leivän teko jo myyjäisiä edeltävänä päivänä. Leikkaa valmis leipä somiksi annospaloiksi ja pakkaa kauniisti myyntiin.

Resepti: focaccia

Välipalatukoita

Kaurahiutaleista syntyy todella helposti herkulliset myslipatukat tällä Teresa Välimäen reseptillä. Kaurahiutaleet, pähkinät, mantelit, rusinat ja kaneli sekoitetaan. Voita, hunajaa ja sokeria keitetään noin viisi minuuttia. Kaikki ainekset sekoitetaan ja taikina painellaan leivinpaperilla päällystettyyn suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Noin tunnin jääkaappijähmetyksen jälkeen levystä leikataan patukoita.

Tästä reseptistä saat myyntiin 12–15 myslipatukkaa. Pakkaa ne 3–4 patukan paketteihin ja säilytä jääkaapissa ennen myyntiä.

Resepti: helpot myslipatukat

Ruisnäkkäreitä tiskiin

Runsaskuituisista ruisjauhoista syntyy maukkaita ruisnäkkileipiä. Tästä reseptistä saat myyntiin noin 72 näkkäriä. Pakkaa näkkärit kauniina nippuina vanhaan keksipurkkiin tai foliopussiin.

Resepti: ruisnäkkileivät

Katso lisää myyjäisherkkujen reseptejä:

Pienet aprikoosipiiraat
Uunissa paistetut sitruunadonitsit
Strösselikeksit
Vuohenjuusto-pestopiirakat
Purjo-tomaattijuustopiiras
Kotiliesi.fi: Pinaattipiirakat

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

X