Ruoka

Haussa täydellisten korvapuustien ohje? Näin leivot mehevän pehmeät korvapuustit

Vastapaistettu, tuoksuva, pinnalta hitusen rapea, sisältä kuohkean pehmeä, välissä voita ja kanelia, taikinassa kardemummaa – sellainen on täydellinen korvapuusti.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Korvapuustit paistetaan 225 asteessa non 10–15 minuutin ajan.

Vastapaistettu, tuoksuva, pinnalta hitusen rapea, sisältä kuohkean pehmeä, välissä voita ja kanelia, taikinassa kardemummaa – sellainen on täydellinen korvapuusti.

Korvapuustit leivotaan kardemummalla maustetusta peruspullataikinasta. Korvapuustin mehevyys piilee pehmeässä taikinassa ja täytteissä, joiden käytössä ei kannata kitsastella. Korvapuustien ohje sisältää reilusti kanelia, sokeria ja voita tai margariinia.

Korvapuustien ohje sisältää kardemummaa ja meheviä täytteitä.
Korvapuustien tuttu maku syntyy kardemummasta ja mehevistä täytteistä.

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Korvapuustien ohje: näin teet pullataikinasta korvapuusteja

Korvapuustien teko alkaa sillä, että kohonneesta taikinasta vaivataan ilmakuplat pois ja taikina kahteen osaan. Kaulitse palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kaulittu taikinalevy sivellään voilla, maustetaan sokerilla ja runsaalla kanelilla.

Korvapuustien ohje sisältää myös tekniikkavinkit, joilla korvapuusteista tulee kauniin näköisiä:

  • Levy kääritään tiukaksi rullaksi.
  • Saumakohta nipistetään hyvin kiinni ja jätetään pöytää vasten.
  • Leikkaa kääröstä terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin kahden sentin levyisiä ja leveämmältä noin 4–5 sentin.
  • Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina sitten peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.
Korvapuustien ohje: rullaustekniikka.
Taikinalevyyn laitetaan voita, sokeria ja kanelia, jonka jälkeen levy kääritään rullaksi. Valmiista kääröstä leikataan vinottain paloja  ja pullat painellaan peukaloilla pohjaan asti.

Kohota muotoilun jälkeen pullia leivinpaperin päällä, liinalla peitettynä noin puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullat 225-asteisessa uunissa, noin 10–15 minuuttia korvapuustien koosta riippuen.

korvapuustit
Korvapuustit paistetaan 225 asteessa non 10– 15 minuutin ajan.

Tuunaa korvapuusteja makusi mukaan

Kaipaatko vaihtelua perinteisille korvapuusteille? Täytettä tuunaamalla valmistat erilaisia korvapuusteja.

  • Jos haluat korvapuusteista mantelisia, lisää täytteeseen 150 g mantelimassaa.
  • Lakritsinystävä korvaa kanelitäytteen lakritsijauheella.
  • Kiinnostaako suklaisten korvapuustien ohje? Suklaiset pullat saat, kun lisäät perustäytteiden lisäksi suklaarouhetta.
  • Pieniksi pilkotut kermaiset kolakarkin ja hapokkaat omenanpalat täydentävät perinteisen voi-kanelitäytteen ja tuovat syksyisiä makuja korvapuusteihin.

Katso myös Kotiliesi.fi:stä dallasbostonin resepti.

X