Ruoka

Paras irtojäätelö on valittu! Voiton vei elegantti jäätelömaku, joka jakaa mielipiteitä – arvaatko?

Annan lukijat äänestivät, mikä on paras irtojäätelö. Voiton vei ylivoimaisella äänten enemmistöllä elegantti klassikkomaku.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
iStock

Paras irtojäätelö on erityisesti aikuiseen makuun.

Annan lukijat äänestivät, mikä on paras irtojäätelö. Voiton vei ylivoimaisella äänten enemmistöllä elegantti klassikkomaku.

Irtojäätelö kuuluu monen suomalaisen kesään. Herkullisia jäätelömakuja on useita, mutta jos yksi suosikki pitäisi valita, mikä maku olisi lopulta kaikista paras? Pyysimme Annan lukijoita äänestämään, mikä irtojäätelömaku on heidän ehdoton suosikkinsa. Ääniä annettiin lähes tuhat, ja innokkaimmin ääniä antoivat yli 45-vuotiaat.

Voittaja oli ylivoimainen ja myös hieman yllättävä. Perinteiset jäätelömaut, kuten vanilja, mansikka ja suklaa, jäivät äänestyksen häntäpäähän, kun taas viiden parhaan joukkoon kipusi moni jännittävä maku.

Paras irtojäätelö on aikuiseen makuun

Paras irtojäätelö on Annan lukijoiden mielestä rommi-rusina. Vaikka rommi-rusinan tiedetään jakavan tiukasti mielipiteitä, se sai lähes viidenneksen kaikista äänistä. Täyteläinen ja elegantti klassikkomaku on erityisesti aikuisten suosiossa. Äänestyksessämme rommi-rusina olikin yli 55-vuotiaiden vastaajien suosikkimaku.

Toiseksi parhaasta jäätelömausta käytiin tiukka kamppailu. Lakritsi voitti mango-melonin vain yhden äänen erolla! Lakritsi oli erityisesti 35–44-vuotiaiden vastaajien mieleen, ja mango-meloni maistui parhaimmalta etenkin 25–34-vuotiaiden mielestä.

Neljännelle sijalle kipusi minttusuklaa, ja viidenneksi paras irtojäätelö oli lukijoidemme mielestä supertiikeri.

Lue myös: Testasimme markettien vaniljajäätelöt – halvin pakettijätski valloitti kermaisuudellaan ja voitti

Paras irtojäätelö: sijat 6.–10

Sijoille 6.–10. sijoittuivat äänestyksessä hyvin perinteiset irtojäätelömaut.

6. Suklaa-nougat

7. Vanilja

8. Suklaa

9. Päärynä

10. Mansikka

Lue myös Kotiliesi.fi: Jäätelöuutuudet 2024: löysimme pakastealtaasta kaksi ”syntisen hyvää” uutuuspuikkoa

X