Proteiinipitoiset rahkaletut ovat mehevän herkullisia – kokeile myös rahkamoussea tai rahkasmoothieta
Vähärasvainen rahka tuo raikkautta, ryhtiä ja makua jälkiruokiin. Kun jääkaapista löytyy purkki rahkaa, tuunaa sillä viikonlopun lettuaamiainen tai herkkujälkiruoka.
Rahkalettujen pariksi sopii esimerkiksi banaanisiivut.
Vähärasvainen rahka tuo raikkautta, ryhtiä ja makua jälkiruokiin. Kun jääkaapista löytyy purkki rahkaa, tuunaa sillä viikonlopun lettuaamiainen tai herkkujälkiruoka.
Runsasproteiininen, vähärasvainen rahka taipuu moneen muuhunkin kuin välipalaherkuksi: sillä voi täyttää pullan, piirakan, tortun tai kakun. Rahkasta syntyy herkullinen jälkiruoka tai ravitseva välipala. Rahkan avulla voi helposti vähentää kerman käyttöä tai korvata sen kokonaan.
Suloisin lettu syntyy rahkasta
Rahkalettujen taikina sekoitetaan kananmunista, maitorahkasta, sokerista ja vain vajaasta desilitrasta vehnäjauhoja. Taikinan voi maustaa vaniljajauheella tai sitruunankuoriraasteella sekä ripauksella suolaa. Jos haluat vältellä vehnäjauhoja tee rahka-tattarilettuja. Niihinkin tarvitaan vain desin verran jauhoja.
Taikinasta paistetaan paksuhkoja lettuja voissa lettupannulla. Käytä keskilämpöä ja anna lettujen kypsyä rauhassa ennen kuin käännät ne.
Marjarahka on klassinen jälkiruoka, mutta kannattaa kokeilla aidolla vaniljalla maustettua rahkamoussea. Simppeli, mutta ylellisen pehmeän kermainen rahkamousse viimeistellään vaahterasiirapilla. Rahkamousse sopii mainiosti juhlavankin aterian jälkiruoaksi, kun tarjoat sen parina hapokasta, kotimaisista omenoista tehtyä hilloketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous