Reseptit

Sydänystävällinen mustikka-maissipiirakka

Vanha sanonta kehottaa, ettei makeaa kannata nauttia mahan täydeltä. Tämä mustikkapiirakka on kuitenkin poikkeus, sillä sen sydänystävälliset raaka-aineet tekevät herkusta hitusen terveellisemmän.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Mustikka-maissipiirakka on peräisin lukijakilpailusta. Ohjeen on laatinut Elvi Tuoriniemi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-maissipiirakka

  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 200 g sulatettua margariinia tai voita
  • 1 ½ dl rasvatonta maitoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5 dl mustikoita (pakaste)
  • 3 dl maissia (pakaste)
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta

päälle:

  • 3 munaa
  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl kevytruokakermaa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 4 rkl tomusokeria tai tavallista sokeria
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta

Valmistusohje

Mustikka-maissipiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
  2. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva, maito ja sitruunamehu vuoron perään kuivien aineiden kanssa.
  3. Taikina saa olla aika sakea, että täyteaineet eivät valu pohjataikinan sekaan.
  4. Sekoita sitten mustikat, maissit, sokerit ja pellavansiemenrouhe keskenään.
  5. Levitä taikina voidellulle pellille ja laita täyte tasaisesti päälle.
  6. Valmista päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja kaada seos piirakan päälle.
  7. Paista piirakkaa 170 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia kauniin väriseksi.
  8. Anna jäähtyä rauhassa ja leikkaa mustikka-maissipiirakka annospaloiksi.

Vinkki: Voit tarjota sydänystävällisen mustikka-maissipiirakkan joko kahvin kanssa tai jälkiruokana kylmän vaniljakastikkeen kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyvät mustikka-energiapatukat

Ohje: Elvi Tuoriniemi

X