Pizzataikina Teresa Välimäen tapaan
Tee pizzataikina huolella ja ajatuksella loppuun asti. Taikinaa voi tehdä kerralla enemmän, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.
Ainekset
- 500 g/n. 7 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl hienoa merisuolaa
- 2 tl kuivahiivaa
- n. 3 ½ dl viileää vettä
Valmistusohje
n. 6 pyöreää pizzaa tai 2 uunipellillistä
1. Sekoita kuivat aineet, ja lisää neste. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, nosta taikina isoon kulhoon, ja peitä sitten kelmulla. Anna taikinan tekeytyä viileässä yön yli eli 12–18 tuntia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, ja muovaile siitä suorakaide. Jaa se kuuteen tai kahteen yhtä suureen osaan. Taittele paloista kulmat keskelle, ja käännä taitepuoli pöytää vasten. Pyöritä palat tasaisiksi palloiksi. Peitä ne liinalla ja anna levähtää 30–60 minuuttia.
3. Kauli pienet palat pyöreiksi pizzoiksi ja isommat uunipellin kokoisiksi suorakaiteiksi. Täytä, paista ja maista.
4. Taikinaa voi säilyttää viileässä muutaman päivän. Kääri silloin taikinapalat tai -pallot kelmuihin. Ota taikinat aina huoneenlämpöön 20–30 minuuttia ennen pizzan valmistusta.
Katso myös:
Pizzapohja leivinjauheella, Ruoka.fi
Pizzapannari, Ruoka.fi
Gluteeniton pizzapohja, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous