Reseptit

2 x bruschetta

Lohella tai sienillä, bruschetta on varma valinta iltapalaksi. Ruokajuomaksi sopii loistavasti glögi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 viipaletta täysjyvämaalaisleipää
  • tilkka oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi halkaistuna

Lohi-vuohenjuusto:

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 150 kg pehmeää vuohenjuustoa
  • 2.5 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • tuoretta mustapippuria

Kirkas sienisalaatti

  • 200 g pieniä herkkusieniä viipaleina
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Herkullinen ilta-tai yöpala syntyy bruschettan tapaan tehdyistä sieni-ja lohileivistä. Tarjoile bruschetat omena-inkivääriglögin kera. Sienileipä on laktoositon.

Valmista bruschetat näin:
1. Valmista ensin täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua 15–20 minuuttia ja tarkista maku.
2. Paahda maalaisleipäviipaleet pannulla tai uunissa ja sipaise niiden pinnat tilkalla oliiviöljyä ja valkosipulinkynnellä.
3. Lusikoi neljälle bruschetta-leivälle lohivuohenjuusto-täytettä ja lopuille neljälle leivälle kirkasta sienisalaattia.
4. Koristele bruschetat halutessasi tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.

Tarjoile omena-inkivääriglögin kera.

X