2 x bruschetta
Lohella tai sienillä, bruschetta on varma valinta iltapalaksi. Ruokajuomaksi sopii loistavasti glögi.
Ainekset
- 8 viipaletta täysjyvämaalaisleipää
- tilkka oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi halkaistuna
Lohi-vuohenjuusto:
- 200 g kylmäsavulohta
- 150 kg pehmeää vuohenjuustoa
- 2.5 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 1 dl hienonnettua tilliä
- tuoretta mustapippuria
Kirkas sienisalaatti
- 200 g pieniä herkkusieniä viipaleina
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Herkullinen ilta-tai yöpala syntyy bruschettan tapaan tehdyistä sieni-ja lohileivistä. Tarjoile bruschetat omena-inkivääriglögin kera. Sienileipä on laktoositon.
Valmista bruschetat näin:
1. Valmista ensin täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua 15–20 minuuttia ja tarkista maku.
2. Paahda maalaisleipäviipaleet pannulla tai uunissa ja sipaise niiden pinnat tilkalla oliiviöljyä ja valkosipulinkynnellä.
3. Lusikoi neljälle bruschetta-leivälle lohivuohenjuusto-täytettä ja lopuille neljälle leivälle kirkasta sienisalaattia.
4. Koristele bruschetat halutessasi tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.
Tarjoile omena-inkivääriglögin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous