Reseptit

Aamiaisbriossit

Tarjoa briossit voin ja marmeladin kanssa tai sisilialaiseen tapaan jäätelöllä täytettyinä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 13 dl vehnäjauhoja
  • 150 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon 4 dl jauhoja ja suola. Sekoita taikina ja anna kohota liinan alla 30–40 minuuttia.

2. Vatkaa sokeri ja rasva sekaisin ja sekoita taikinaan munien kanssa. Lisää melkein kaikki jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan levätä jonkin aikaa. Leivo taikina leivinpöydällä pitkiksi tangoiksi. Ota taikinatangosta pieni pala erilleen ja jaa loppu taikina 20 palaksi. Pyöritä palat palloiksi ja tee niiden keskelle pohjaan asti ulottuva syvennys. Paina kuhunkin syvennykseen pieni taikinapallo.

3. Nosta briossit voideltuihin alumiinivuokiin. Anna kohota huoneenlämmösä noin 30 minuuttia. Tai kohota jääkaapissa seuraavaan aamuun. Voitele briossit munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Lisää ihania pikkusyötäviä:

Minibriossit

Minibriossit

736737-Suklaatuulihatut.jpg

Suklaatuulihatut

950562-appelsiinijaadykkeet.jpg

Sisilialaiset appelsiinijäädykkeet

Kotiliesi.fi: Minileivokset

X