Aasialaiset katkarapupiirakat
Aasialaisten rapupiirakoiden pohja on filotaikinaa. Piirakat onnistuvat parhaiten muffinipellillä, mutta ne voi myös kypsentää pienissä annospiirakkavuoissa.
Ainekset
- noin 200 g filotaikinaa
- 50 g sulatettua voita
Täyte
- 250 g isoja katkaravunpyrstöjä
- 2 munaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl thaikalakastiketta
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1/2 rkl sokeria
- 1/2 limetin mehu
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 punainen chilipalko
- 3 rkl silputtua korianteria tai thaibasilikaa
Pinnalle
- thaibasilikan- ja/tai korianterinlehtiä
Valmistusohje
1. Sulata ravunpyrstöt siivilässä, painele kevyesti pois ylimääräinen neste. Leikkaa filotaikinasta 24 noin 12 x 12 sentin kokoista neliötä. Asettele aina neljä voisulalla voideltua arkkia päällekkäin isokoloiseen muffinivuokaan. Esikypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa 4 minuuttia.
2. Sekoita munat kermaan. Lisää kalakastike, inkivääri, sokeri ja limettimehu. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Viipaloi chili. Pane katkaravut vuokien pohjalle. Lisää päälle yrttisilppu ja chiliviipaleet. Lusikoi liemi päälle.
3. Kypsennä piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä muffinipelti leivinpaperilla kypsennyksen puolivälissä. Tarjoa piirakat haaleina.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous