Reseptit

Aasialaiset katkarapupiirakat

Aasialaisten rapupiirakoiden pohja on filotaikinaa. Piirakat onnistuvat parhaiten muffinipellillä, mutta ne voi myös kypsentää pienissä annospiirakkavuoissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Aasialaisten katkarapupiirakoiden pohja on filotaikinaa, täytteessä säväyttää chili ja inkivääri.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 200 g filotaikinaa
  • 50 g sulatettua voita

Täyte

  • 250 g isoja katkaravunpyrstöjä
  • 2 munaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl thaikalakastiketta
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1/2 rkl sokeria
  • 1/2 limetin mehu
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 punainen chilipalko
  • 3 rkl silputtua korianteria tai thaibasilikaa

Pinnalle

  • thaibasilikan- ja/tai korianterinlehtiä

Valmistusohje

1. Sulata ravunpyrstöt siivilässä, painele kevyesti pois ylimääräinen neste. Leikkaa filotaikinasta 24 noin 12 x 12 sentin kokoista neliötä. Asettele aina neljä voisulalla voideltua arkkia päällekkäin isokoloiseen muffinivuokaan. Esikypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa 4 minuuttia.

2. Sekoita munat kermaan. Lisää kalakastike, inkivääri, sokeri ja limettimehu. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Viipaloi chili. Pane katkaravut vuokien pohjalle. Lisää päälle yrttisilppu ja chiliviipaleet. Lusikoi liemi päälle.

3. Kypsennä piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä muffinipelti leivinpaperilla kypsennyksen puolivälissä. Tarjoa piirakat haaleina.

Lisää herkkuja katkaravuista:

736727-kala-katkarapuleipaset.jpg

Pienet kala-katkarapuleivät

780933-katkarapuparsapiiras_2048x1342.jpg

Katkarapu-parsapiiras

Merellinen pizza, katkarapuja

Merellinen pizza: simpukoita ja katkarapuja

Kotiliesi.fi: Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

X