Reseptit

Ahven-fenkolikeitto

Ahven-fenkolikeiton raaka-aineet ovat kotimaisia, mutta tyylissä on vivahteita Etelä-Ranskasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ahvenfileitä
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 fenkoli
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 timjaminoksaa
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja pippuria
  • ahvenfileitä
  • (pari voinokaretta)

Lisäksi:

  • ranskankermaa
  • tillisilppua

Valmistusohje

Ahven-fenkolikeitto valmistuu helposti näin:

1. Mausta ahvenfileet suolalla ja jätä maustumaan. Poista fenkolista puumainen osa ja suikaloi fenkoli. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

2. Kuumenna öljy kattilan pohjal­la, lisää kasvikset ja fenkolinsie­menet, kuumenna hetki sekoitel­len. Lisää tomaattipyree ja kuu­menna.

3. Kaada kalaliemi, timjaminok­sat ja viini kattilaan, hauduta kas­vikset pehmeiksi.

4. Lisää ahvenfileet keittoon, mausta ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä, viimeiste­le keitto halutessasi parilla voi­nokareella, peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

5. Mausta ahven-fenkolikeitto silppuamalla keiton pinnalle reilusti tilliä tai kirveliä ja tarjoa lisänä ranskanker­maa.

X