Ahvenanmaan pannukakku
Pannukakku Ahvenenmaan tyyliin loihditaan mannasuurimoita hyödyntäen. Valmis pannukakku sopii niin lounaaksi kuin rauhalliseen kahvihetkeenkin.
Ainekset
uunipellillinen
- 5 dl maitoa
- 0.8 dl mannasuurimoita
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 5 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 75 g sulatettua voita
Valmistusohje
Ahvenanmaan pannukakku tehdään näin:
Ahvenanmaan pannukakku sopii sekä kevyeksi lounaaksi että kahvin kanssa tarjottavaksi. Ahvenanmaalla pannari tarjotaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.
1. Tee ensin puuro. Mittaa 5 dl maitoa kattilaan ja kiehauta. Sekoita mannasuurimot vähän kerrallaan maitoon ja anna niiden kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
2. Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.
Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Kommentit
Puuroon tulee maitoa 5 dl, mutta taikinaan maitoa laitetaan 0,5 litraa. Näyttää hassulta samassa ohjeessa! 🙂
Kommentit
Puuroon tulee maitoa 5 dl, mutta taikinaan maitoa laitetaan 0,5 litraa. Näyttää hassulta samassa ohjeessa! 🙂
En lukenut kommenttia ja laitoin 0,5 dl, tosi hämäävästi tosiaan laitettu! Onneksi ehdin laittaa vielä maitoa lisää. 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous