Reseptit

Ahvenanmaan pannukakku

Pannukakku Ahvenenmaan tyyliin loihditaan mannasuurimoita hyödyntäen. Valmis pannukakku sopii niin lounaaksi kuin rauhalliseen kahvihetkeenkin.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

uunipellillinen

  • 5 dl maitoa
  • 0.8 dl mannasuurimoita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 75 g sulatettua voita

Valmistusohje

Ahvenanmaan pannukakku tehdään näin:

Ahvenanmaan pannukakku sopii sekä kevyeksi lounaaksi että kahvin kanssa tarjottavaksi. Ahvenanmaalla pannari tarjotaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.

1. Tee ensin puuro. Mittaa 5  dl maitoa kattilaan ja kiehauta. Sekoita mannasuurimot vähän kerrallaan maitoon ja anna niiden kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

2. Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuistaricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X