Ainon uuniomenat
Omenakausi on täällä. Kotipihan omenoista loihdit esimerkiksi uuniomenoita. Mantelimassa ja kinuskikastike viimeistelevät jälkiruoan.
Ainekset
- 4 isoa kotimaista talviomenaa
- 50 g mantelimassaa (noin)
- 1 dl yhteensä rouhittuja pähkinöitä, manteleita ja rusinoita
- 2 rkl voita
- valmista kinuskikastiketta
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Käytä uuniomenoihin kirpeitä ja meheviä kotimaisia omenoita.
Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenoista pois pieni viipale, jotta pähkinät ja rusinat pysyvät hyvin omenoiden päällä. Täytä omenoiden keskusta mantelimassalla. Rouhi pähkinät ja pane rouhe rusinoiden kanssa omenoiden pinnalle. Lisää päälle nokare voita.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valuta vielä kuumien omenoiden päälle vähän valmista kinuskikastiketta. Tarjoa omenat lämpiminä pehmeän vanilijajäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous