Reseptit

Amarula-juustokakku

Eteläafrikkalainen Amarula-likööri antaa amarula-juustokakkuun mukavan maun.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 200 g Domino-keksejä
  • 50 g sulatettua kevytlevitettä
  • 1-2 dl aprikoosihilloa

täyte:

  • 6 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 500 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/4 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 1/2 dl Amarula-likööriä

koristeluun:

  • mansikoita ja/tai suklaakoristeita

Valmistusohje

 

Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä sulatettu kevytlevite ja pyöräytä aineet hyvin sekaisin.

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan. Levitä aprikoosihillo päälle.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Mausta tuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna puoli desilitraa likööriä lähelle kiehumispistettä ja liuota liivatelehdet likööriin. Sekoita liivateliuos lopun liköörin joukkoon ja lisää liuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat varovasti ja nosta kakku tarjolle. Koristele kakku maun mukaan mansikoilla ja/tai suklaakoristeilla.

Vihje: Amarula on eteläafrikkalaista kermalikööriä, jota voi käyttää jäätelön ja muiden jälkiruokien kastikkeena tai mausteena.

X