Amarula-juustokakku
Eteläafrikkalainen Amarula-likööri antaa amarula-juustokakkuun mukavan maun.
Ainekset
pohja:
- 200 g Domino-keksejä
- 50 g sulatettua kevytlevitettä
- 1-2 dl aprikoosihilloa
täyte:
- 6 liivatelehteä
- kylmää vettä
- 500 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/4 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- 1 1/2 dl Amarula-likööriä
koristeluun:
- mansikoita ja/tai suklaakoristeita
Valmistusohje
Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä sulatettu kevytlevite ja pyöräytä aineet hyvin sekaisin.
Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan. Levitä aprikoosihillo päälle.
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.
Mausta tuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna puoli desilitraa likööriä lähelle kiehumispistettä ja liuota liivatelehdet likööriin. Sekoita liivateliuos lopun liköörin joukkoon ja lisää liuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reunat varovasti ja nosta kakku tarjolle. Koristele kakku maun mukaan mansikoilla ja/tai suklaakoristeilla.
Vihje: Amarula on eteläafrikkalaista kermalikööriä, jota voi käyttää jäätelön ja muiden jälkiruokien kastikkeena tai mausteena.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous