Reseptit

Amerikkalainen maissikeitto

Lempeä maissikeitto, sweet corn chowder, on amerikkalaisten suosimaa lohturuokaa. Jos haluat maissikeitosta tukevamman, paista pinnalle pekonia tai revi keittoon kypsää broileria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Tuhti, täyteläinen ja samettisen pehmeä maissikeitto maistuu sellaisenaan tai paahdetulla pekonilla kruuntattuna.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Amerikkalainen maissikeitto:

  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1–2 sellerinvartta
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 3–4 tuoretta maissintähkää tai
  • 300 g pakastemaissia
  • 6 dl vettä
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • 2 dl kermamaitoa
  • 1 dl vahvaa juustoraastetta
  • suolaa, mustapippuria

Päälle

  • ruohosipulia, maissia, selleriviipaleita

Valmistusohje

1. Silppua purjo ja selleri. Kuori ja paloittele peruna. Jos käytät tuoretta maissia, irrota jyvät terävällä veitsellä. Jätä osa maissinjyvistä erikseen sopan pinnalle.

2. Pane ainekset kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna keiton kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia. Soseuta keitto monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan.

3. Lisää kermamaito ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettua selleriä, ruohosipulia ja öljyssä tai vesitilkassa kuumennettuja tuoreita maissinjyviä. Pakastemaissia ei tarvitse kuumentaa.

Maissi maistuu myös näissä keitoissa:

873083-maissikatkarapukeitto.jpg

Maissikatkarapukeitto

920591-maissikeitto.jpg

Meksikolainen maissikeitto

959397-broilerikeitto.jpg

Kuuma broilerikeitto

Kotiliesi.fi: Juhlava porkkana-maissikeitto

X