Reseptit

Anjoviskastike

Helppo anjoviskastike sopii erinomaisesti lohen kaveriksi.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Rapea ja runsas kuorrutus tekee ihmeitä uunilohelle.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 anjovisfileetä + tilkka lientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 dl tilli-ruohosipulisilppua
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Lisää ranskankerma ja tilkka anjovislientä.

2. Lisää sitruunamehu ja vihersilppu.

3. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Tarjoa anjoviskastike esimerkiksi sinappikuorrutetun rapean uunilohen kanssa.

Myös nämä kastikkeet toimivat kalan kanssa:

valkoviinikastike

Valkoviinikastike

bearnaise-kastike

Bearnaisekastike

remoulade-kastike

Remoulade-kastike

Kotiliesi.fi: Kapris-krassikastike

X