Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella
Pyöreät appelsiinileivokset kuorrutetaan herkullisiksi tuorejuustotahnalla.
Ainekset
Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 150 g sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl appelsiinimehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl maissi- tai ohratärkkelystä
- 3 tl leivinjauhetta
kuorrutus:
- 200 g tuorejuustoa
- 50 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 dl tomusokeria
- sitruunamehua
- elintarvikeväriä
- nonparelleja
Valmistusohje
Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella leivotaan näin:
Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella koristellaan tarjoilukuntoon nonparelleilla.
1. Sulata voi tai margariini kattilassa ja jäähdytä se. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori. Vaahdota sillä aikaa munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon appelsiinimehu ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Lisää lopuksi rasva.
2. Kaada taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kypsennä leivostaikinaa 200- asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkulevyn keskeltä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, leivospohja on kypsä. Anna levyn jäähtyä.
3. Leikkaa levy paloiksi tai ota levystä muotilla leivoksia. Kuorruta leivokset tuorejuustolla ja ripottele päälle nonparelleja.
Kaipaatko lisää leivosreseptejä? Kokeile bebe-leivoksia, hedelmäisiä rahkaleivoksia tai brita-leivoksia
Katso myös Kotiliesi.fi: Macaron-leivos minttusuklaatäytteellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous