Reseptit

Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella

Pyöreät appelsiinileivokset kuorrutetaan herkullisiksi tuorejuustotahnalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maissi- tai ohratärkkelystä
  • 3 tl leivinjauhetta

kuorrutus:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • sitruunamehua
  • elintarvikeväriä
  • nonparelleja

Valmistusohje

Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella leivotaan näin:

Appelsiinileivokset tuorejuustokuorrutteella koristellaan tarjoilukuntoon nonparelleilla.

1. Sulata voi tai margariini kattilassa ja jäähdytä se. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori. Vaahdota sillä aikaa munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon appelsiinimehu ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Lisää lopuksi rasva.

2. Kaada taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kypsennä leivostaikinaa 200- asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkulevyn keskeltä puutikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, leivospohja on kypsä. Anna levyn jäähtyä.

3. Leikkaa levy paloiksi tai ota levystä muotilla leivoksia. Kuorruta leivokset tuorejuustolla ja ripottele päälle nonparelleja.

Kaipaatko lisää leivosreseptejä? Kokeile bebe-leivoksia, hedelmäisiä rahkaleivoksia tai brita-leivoksia

Katso myös Kotiliesi.fi:  Macaron-leivos minttusuklaatäytteellä

X