Reseptit

Appelsiinimarinoituja uunijuureksia, papuja ja mascarponea

Reippaasti appelsiinilla ja garam masalalla maustettu marinadi sitoo juuresten maut lempeästi yhteen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Appelsiini ja garam masala maustavat juurekset makoisiksi. Täyteläinen mascarpone-tuorejuusto tuo viime silauksen. Kuva: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuurekset:

  • 2 (250 g) porkkanaa
  • 1 (250 g) palsternakka
  • 3 (450 g) punajuurta
  • 1 tlk (400 g) papusekoitusta tai kikherneitä tölkistä
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim korianteria, lehtipersiljaa, rakuunaa
  • 200 g mascarponejuustoa

Marinadi

  • 3 rkl öljyä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1/2 dl puristettua appelsiininmehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl garam masala mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl chilirouhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi juurekset. Kaa­da pavut lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Sekoita marinadin ainekset kul­hossa. Lisää kulhoon juurekset ja pavut. Sekoita. Kaada uuninpellil­le leivinpaperin päälle. Kypsennä 225­asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes juurekset tun­tuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Ripot­tele päälle runsaasti hienonnettu­ ja yrttejä.

3. Sekoita mascarponejuusto not­keaksi kulhossa. Tarjoile uunijuu­resten kanssa.

Paahda juurekset uunissa makoisiksi:

Uunijuurekset_kreikkalaisittain

Uunijuurekset kreikkalaisittain

uunijuurekset hummuksen kera

Uunijuurekset hummuksen kera

värikkäät uunijuurekset

Värikkäät uunijuurekset

Kotiliesi.fi: Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset

 

X