Appelsiinimarinoituja uunijuureksia, papuja ja mascarponea
Reippaasti appelsiinilla ja garam masalalla maustettu marinadi sitoo juuresten maut lempeästi yhteen.
Ainekset
Uunijuurekset:
- 2 (250 g) porkkanaa
- 1 (250 g) palsternakka
- 3 (450 g) punajuurta
- 1 tlk (400 g) papusekoitusta tai kikherneitä tölkistä
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim korianteria, lehtipersiljaa, rakuunaa
- 200 g mascarponejuustoa
Marinadi
- 3 rkl öljyä
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1/2 dl puristettua appelsiininmehua
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl garam masala mausteseosta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl chilirouhetta
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi juurekset. Kaada pavut lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää kulhoon juurekset ja pavut. Sekoita. Kaada uuninpellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Ripottele päälle runsaasti hienonnettu ja yrttejä.
3. Sekoita mascarponejuusto notkeaksi kulhossa. Tarjoile uunijuuresten kanssa.
Paahda juurekset uunissa makoisiksi:
Uunijuurekset kreikkalaisittain
Kotiliesi.fi: Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous