Reseptit

Appelsiinisalaatti

Raikas appelsiinisalaatti saa särmää punasipulista ja granaattiomenan siemenistä. Tarjoa salaatti esimerkiksi osana runsasta meze-pöytää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 appelsiinia
  • 1 punasipuli
  • 1 granaattiomena
  • 1/2 dl oliiviviipaleita
  • 1/2 tl hiutalesuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuori appelsiinit hedelmälihaan asti. Irrota lohkot kalvojen välistä. Paloittele lohkot. Silppua sipulit. Irrota siemenet granaattiomenasta.

2. Pane kaikki ainekset kulhoon. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla, valuta päälle oliiviöljy. Kääntele salaatti sekaisin. Silppua päälle minttua.

Appelsiini raikastaa salaatit:

Appelsiini-sipulisalaatti

Appelsiini-sipulisalaatti

appelsiini-avokadosalaatti

Appelsiini-avokadosalaatti

appelsiini-fenkolisalaatti

Appelsiini-fenkolisalaatti

Kotiliesi.fi: Fenkoli-appelsiinisalaatti

X