Asado - grillattua lihaa ja chimichurria
Chimichurri-kastikkeen takana on hauska tarina. Myytin mukaan englantilaiselle Jimmy Currylle tarjottiin 1800-luvulla lihaa argentiinalaisella karjatilalla. Ateriasta kiitollisena Jimmy valmisti yrttikastikkeen, joka sai nimen chimichurri. Tässä reseptissä kastike täydentää naudan välikyljyksiä ja karitsan paahtopaistia.
Ainekset
Asado
- 4 naudan välikyljystä eli entrecôtea
- 4 karitsan paahtopaistia, lampaan ulkofileetä, lampaankyljyksiä, broilerin reisileikkeitä ja/tai maustettuja tuoremakkaroita
Chimichurri
- 1/2 dl hienonnettuja valkosipulin kynsiä
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- 1/2 dl tuoretta hienonnettua timjamia
- 1/2 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
- 1 dl tuoretta hienonnettua persiljaa
- 1 rkl sormisuolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
- 2 dl oliiviöljyä
- 3/4 dl balsamiviinietikkaa
- 1 dl kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Asado ja chimichurri-kastike tehdään näin:
Asado eli grillattu lihalajitelma syntyy mehevistä naudan välikyljyksistä, karitsan lihasta ja tuoremakkaroista. Lihat höystetään maukkaalla yrttikastikkeella, chimichurrilla.
Tarinan mukaan englantilaiselle Jimmy Currylle tarjottiin grillilihaa argentiinalaisella karjatilalla 1800-luvulla. Kiitokseksi mies valmisti yrttikastikkeen, joka nimettiin Chimi Churriksi.
Marinoi lihat mielellään edellisenä päivänä (voit käyttää chimichurria lihan marinadina). Grillaa lihat haluamaasi kypsyysasteeseen, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa chimichurrin kanssa.
Hienonna valkosipulinkynnet ja tuoreet yrtit. Mittaa ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista niin kauan, että ainekset ovat kokonaan sekoittuneet. Jätä jääkaappiin vuorokaudeksi tekeytymään. Kastike säilyy jääkaapissa viikon.
Katso myös:
Grillattu entrecôte Argentiinan tyyliin, Ruoka.fi
Korianterinen perunasalaatti, Ruoka.fi
Kotiliesi.fi: Näin grillaat entrecôte-pihvin argentiinalaisittain
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous