Avokado-greippisalaatti
Greipistä, avokadosta ja serranokinkusta syntyy raikas alkusalaatti. Mehukkaat greipit sisältävät runsaasti vastustuskykyä parantavaa C-vitamiinia, antioksidantteja ja vatsasta huolehtivaa kuitua.
Ainekset
- 1 ruukku romainesalaattia
- 1 avokado
- 1 limenmehu
- 2 verigreippiä
- 50 g serrano- tai kylmäsavukinkkua
- 1/2 ruukkua vesikrassia
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
1. Pese ja revi salaatinlehdet tarjoilulautasille. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori. Viipaloi hedelmäliha ja pirskota päälle puolikas limenmehu. Leikkaa greipit kalvottomiksi lohkoiksi.
2. Asettele salaatin päälle limittäin avokado- ja greippilohkot. Lisää kinkkuviipaleet ja ripottele päälle hienonnettua vesikrassia. Sekoita oliiviöljystä, puolikkaasta limetinmehusta ja mausteista kastike. Pirskottele salaatin joukkoon.
Greippi salaatissa piristää niin mieltä kuin kehoakin:
Kotiliesi.fi: Greippi-cheviche
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous