Reseptit

Avokado-mozzarella-lohileipä

Täytä lämmin voileipä herkullisesti avokadolla, mozzarellalla ja lohella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Avokadon, lohen ja mozzarellan liitto tekee näistä leivistä huippuherkullisia.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kpl kypsä avokado
  • ½ palloa mozzarellaa
  • 2 isoa viipaletta kylmäsavulohta
  • 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl tuoretta yrttiä hienonnettuna (esim. tilli, basilika, oregano, lehtipersilja, rucola)
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin yrttiseos. Sekoita öljy yrttien joukkoon ja lisää hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Viipaloi avokado ja mozzarella Sivele leivät yrttiseoksella ja lado kahdelle leivälle avokado-, mozzarella ja lohiviipaleet.
3. Käännä päälle toiset leipäpalat.
4. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, tai paistinpannulla keskilämmöllä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

X