Reseptit

Avokadodippi ja napostelukasvikset

Dippi ja vihannekset ovat perinteikäs suolainen naposteltava, jota voi syödä hyvällä omallatunnolla. Kun dipin valmistuksessa hyödyntää avokadoa, kasvikset saavat täyteläisen ja maukkaan lisukkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokadodippi

  • 2 kpl avokadoa
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl wasabia
  • 1-2 tl hunajaa
  • 1 ripaus suolaa

Kasvikset

  • 1 kpl kurkku
  • 1 kpl iso punainen paprika
  • 1 kpl iso omena
  • 2 kpl porkkanaa

Valmistusohje

Avokadodippi ja napostelukasvikset tehdään näin helposti:

Avokadodippi on helppo maustaa oman maun mukaiseksi. Kokeile vaikkapa limettiä, chiliä tai minttua. Dipin voi antaa maustua ja tekeytyä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

1. Kuori avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja soseuta se haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sitruunamehu, wasabi, hunaja ja ripaus suolaa.

2. Nosta dippi jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

3. Pese kurkku, paprika ja omena hyvin. Kuori porkkanat. Paloittele kasvikset ja omena pitkiksi paloiksi tai lohkoiksi.

4. Tarjoile napostelukasvikset ja avokadodippi yhdessä vaikkapa illanistujaisten alkupalana. Dippi sopii myös kalasalaattien, kuten graavikalasalaatin täydentäjäksi tai japanilaisittain paistetun kalan kaveriksi.

Kaipaatko lisää dippien ohjeita? Kokeile myös avokadohummusta  ja kasviksia tai tzatzíki-dippiä,

Katso myös Kotiliesi.fi: Guacamole

X