Reseptit

Avokadoleivokset

Alkupalaksi pieniä avokadoleivoksia ja juomaksi kuplivaa greippi-porkkanajuomaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 kpl maukasta ruisleipää (esim. Saaristolaislimppua tai Realia)
  • 2 kypsää avokadoa
  • 3 rkl jogurttia tai ranskankermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria
  • 2 liivatelehteä

Koristeeksi:

  • pinjansiemeniä

Valmistusohje

1.Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

2. Soseuta avokadot sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

3. Lisää jogurtti tai ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

4. Liuota liivatelehdet tulikuumaan vesitilkkaan ja lisää avokadoseokseen.

5. Levitä avokadosose 4–6:lle leipäviipaleelle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

6. Leikkaa leivät joko kolmioksi tai tee leivistä pyöreitä pienellä öljytyllä muotilla.

7. Koristele leivät kuivalla pannulla paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa leivosten kanssa greippi-porkkanajuomaa.

Lisää alkuruokia avokadosta:

Lohi_avokadopalat

Lohi-avokadopalat

937352-savuporolla-taytetty-avokado.jpg

Savuporolla täytetyt avokadot

729369-kurkkukeitto.jpg

Kylmä avokado-kurkkukeitto

Kotiliesi.fi: Raikas avokadosalaatti

X