Banaani-suklaakakku

Banaani-suklaakakku 

8 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

200 g tummaa suklaata
175 g voita
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 iso banaani murskattuna

tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
raastettua suklaata

Valmistusohje

Banaani ja suklaa sopivat yhteen superhyvin. Banaanin ansiosta tämä kakku säilyy mehevänä parikin päivää – jos siitä vaan jää mitään säilytettävää.

Valmista banaani-suklaakakku näin:

1. Paloittele suklaa ja voi. Laita ne kattilaan ja kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä niin, että voi ja suklaa sulavat.
2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita ensin jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja lisää sitten joukkoon vehnäjauhot ja murskattu banaani. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23 cm) ja paista banaani-suklaakakkua 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
4. Jäähdytä banaani-suklaakakku kokonaan ja irrota se vasta sitten vuoasta. Vaahdota kuohukerma ja mausta se sokereilla. Lusikoi vaahtoa jäähtyneen banaani-suklaakakun päälle ja koristele raastetulla suklaalla.

Avainsanat