Reseptit

Banaani-suklaakakku

Banaani ja suklaa sopivat yhteen superhyvin. Banaanin ansiosta tämä kakku säilyy mehevänä parikin päivää – jos siitä vaan jää mitään säilytettävää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Banaani ja suklaa sopivat yhteen superhyvin. Banaanin ansiosta tämä kakku säilyy mehevänä parikin päivää – jos siitä vaan jää mitään säilytettävää.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaani-suklaakakku:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 175 g voita
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 iso banaani murskattuna

Tarjoiluun:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • raastettua suklaata

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja voi. Laita ne kattilaan ja kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä niin, että voi ja suklaa sulavat.

2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita ensin jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja lisää sitten joukkoon vehnäjauhot ja murskattu banaani. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23 cm) ja paista banaani-suklaakakkua 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

4. Jäähdytä banaani-suklaakakku kokonaan ja irrota se vasta sitten vuoasta. Vaahdota kuohukerma ja mausta se sokereilla. Lusikoi vaahtoa jäähtyneen banaani-suklaakakun päälle ja koristele raastetulla suklaalla.

X