Basilikalla maustettu perunasalaatti
Basilikalla maustettu perunasalaatti sopii grilliruokien lisukkeeksi.
Ainekset
- 1 kg keitettyjä (uusia) perunoita
- 1/2 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2-3 kevät- tai nippusipulia
- pari kourallista rucolaa
kastike:
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 ruukullinen basilikaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kuori keitetyt perunat tarvittaessa. Halkaise tai paloittele perunat. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna sipulit. Huuhdo ja kuivaa rucolanlehdet. Sekoita keskenään kaikki salaattiaineet.
Kuori valkosipulinkynnet ja revi basilikanlehdet. Jauha kaikki kastikeaineet tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Kommentit
Hei Ilari,
Kyllä kaikki ruokatoimittajat, jotka tekevät reseptejä käyvät itse ruokakaupassa ja kantavat ostoksensa keittiöön, kuten muutkin ruoanlaittajat.
Tämä resepti on vuodelta 2009 ja silloin todennäköisesti ei ole ollut sellaista tarjontaan aurinkokuivatuista tomaateista kuin on nykyään.
Oli miten oli, tähän salaattiin voi käyttää aurinkokuivattuja tomaatteja oman maun mukaan, 50 – 100 g.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
Mahtaneekohan Ruoka.fi-toimittajat olla ihan itse käynyt joskus fyysisesti paikan päällä ruokakaupassa?
Niissä kun on nykyään jopa eri kokoisia ”tlk”jä aurinkokuivattuja tomaatteja. Aikamoista.
Hei Ilari,
Kyllä kaikki ruokatoimittajat, jotka tekevät reseptejä käyvät itse ruokakaupassa ja kantavat ostoksensa keittiöön, kuten muutkin ruoanlaittajat.
Tämä resepti on vuodelta 2009 ja silloin todennäköisesti ei ole ollut sellaista tarjontaan aurinkokuivatuista tomaateista kuin on nykyään.
Oli miten oli, tähän salaattiin voi käyttää aurinkokuivattuja tomaatteja oman maun mukaan, 50 – 100 g.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous