Reseptit

Bataattipihvit

Edulliset ja maukkaat bataattipihvit sopivat hyvin vaikkapa lihattomalle lokakuulle. Tarjoa bataattipihvit vastapaistettuina kaalisalaatin ja puolukoiden kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattipihvit

  • 300 g bataattia
  • 1 muna
  • 2 rkl korppujauhoja
  • tilkka vettä
  • 2 dl pakaste-tai purkkimaissia
  • chilijauhetta
  • suolaa

paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

Bataattipihvit valmistuvat näin helposti:

1. Kuori ja keitä bataatti pehmeäksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Survo  kypsä bataatti ja anna soseen jäähtyä.

2. Turvota korppujauhot vesitilkassa.

3. Lisää soseeseen kananmuna ja  turvotetut korppujauhot. Mausta seos suolalla ja miedolla chilijauheella. Lisää  bataattipihvitaikinaan pakaste- tai purkkimaissit. Muotoile  seoksesta 6-8 pihviä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.

4. Tarjoa bataattipihvit puolukkasurvoksen, kaalisalaatin ja perunasoseen kanssa.

Saatat pitää myös bataatti-rukolapastasta tai bataatti-papupaistoksesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Palasesta kaupan bataattia voi kasvattaa näppärästi uusia bataatteja – näillä ohjeilla onnistut!

 

X