Reseptit

Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi uunissa. Paahda ranskiksia riittävän pitkään, jotta niistä tulee rapeita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Bataattiranskalaiset syntyvät helposti kotikeittiössä yksinkertaisten mausteiden avulla. Itse tehty dippi kruunaa ranskikset.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattiranskalaiset

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 2 rkl maizenaa tai ohrakasta
  • 1–2 tl sormisuolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • (1/2 tl savupaprikajauhetta)
  • 3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Bataattiranskalaiset – näin helposti ne tehdään

1. Bataattiranskalaiset syntyvät helposti. Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa se pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.

2. Pane bataattiranskalaiset kulhoon, lisää tärkkelys ja mausteet. Sekoita. Kääntele öljy joukkoon.

3. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä bataattiranskalaiset tarvittaessa kahdessa erässä, jotta ne säilyttävät rapeutensa. Paista bataattiranskiksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä bataattiranskalaiset lastalla ja kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.

Lisää ruokia trendikkäästä bataatista:

785137-bataattipyorykat.jpg

Bataattipyörykät

Bataattiranskalaiset eli bataattitikut

Mausteiset bataattitikut

805937-bataattirieskat2.jpg

Bataattirieskat

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet täytetyt uunibataatit

X