Reseptit

Bataattirieskat piknikille

Bataattirieskat ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Rieskojen päälle sipaistava levite on sekoitettu voista ja cheddarjuustoraasteesta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g bataattia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele bataatti. Keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää jäähtyneeseen soseeseen suola, jauhot ja muna. Sekoita tasaiseksi.

2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin kahdeksaksi litteäksi leiväksi leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Katso myös:

Bataattirieskat

Helpot perunarieskat

Kaurarieskat

Kotiliesi: Peruna-sienirieska

X