Reseptit

Bengalin lihacurry

Löytyykö ruokapöydästä tulisen ruoan ystäviä? Tässä tapauksessa bengalilainen lihacurry on oikea valinta. Jos reseptistä haluaa vielä suuta polttavamman, siihen voi lisätä enemmän chiliä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400-500 g naudan ulkofileetä tai sisäpaistia
  • 3 rkl jogurttia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 kanelitanko
  • 3 mausteneilikkaa
  • 2 vihreää kardemummaa murskattuna
  • 1 tl korianterin siemeniä murskattuna
  • 2 suikaloitua sipulia
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 3 punaista chiliä viipaleina
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tomaattia
  • 1 tl juustokuminaa (jauheena tai rouhittuina siemeninä)
  • 1 tl garam masalaa
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • kiehuvaa vettä
  • 1 dl kermaa tai rasvaista jogurttia
  • kourallinen tuoretta korianteria

Valmistusohje

Bengalin lihacurry on tulinen ruoka. Jos pidät vieläkin tulisemmasta, lisää chilien määrää.

1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja pane marinoitumaan puoleksi tunniksi jogurttiin. Silppua tomaatit.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistokasarissa. Lisää kaneli, neilikat sekä murskatut korianterin siemenet. Paista hetki.

3. Lisää sipulit ja paista keskilämmöllä 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit, chili, inkivääri, jeera, kurkuma, suola ja garam masala. Kuumenna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi lihasuikaleet ja kypsennä sekoitellen 10-15 minuuttia, kunnes neste on miltei haihtunut. Lisää ruokaan pari desiä kiehuvaa vettä sekä rouhitut kardemummat ja anna hautua hiljalleen puolisen tuntia.

4. Viimeistele ruoka joko kermalla tai rasvaisella jogurtilla. Lisää korianteri ja tarjoa curry basmatiriisin sekä mangochutneyn kanssa.

X