Reseptit

Broileri-halloumivartaat

Vartaat mais­tuvat piknikillä joko kylmi­nä tai kuumina. Kypsennä vartaat kotona etukäteen ja lämmitä ne tarvittaessa perunoiden kanssa kertakäyttögril­lissä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Broileri-halloumivartaat voi pakata mukaan myös pikniklaukkuun. Kypsennä vartaat kotona etukäteen ja lämmitä ne tarvittaessa kertakäyttögril­lissä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri-halloumivartaat:

  • 4 broilerin rintafileitä

Marinadi:

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl kolajuomaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 1 pkt pekonia
  • 2-3 limettiä
  • vedessä liotettuja varrastikkuja

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerin rintafileet paloiksi. Sekoita marinadinainekset keskenään ja lisää broileripalat joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

2. Leikkaa halloumi reilun kokoisiksi paloiksi ja kääri jokaisen ympärille pekoniviipale. Lohko limetit.

3. Pujottele varrastikkuihin limettilohkot, broileria ja halloumipaloja. Kypsennä vartaita 220-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia ja vielä grillivastusten alla noin viisi minuuttia. Pakkaa vartaat tiiviisti folioon ja ota mukaan retkelle.

4. Nauti kylminä tai lämmitä vartaat kertakäyttögrillissä. Purista vartaille limettimehua ennen nauttimista.

Lisää vartaita grilliin:

seesami-inkivääri-lohivartaat

Seesami-inkiväärilohivartaat

possuvartaat ja sitrusssalsa

Possuvartaat ja sitrussalsa

jättikatkarapuvartaat

Jättikatkarapuvartaat

Kotiliesi.fi: Satayvartaat

X