Reseptit

Broileri-kaurasuurimosalaatti ja maapähkinäkastike

Kaurasuurimoista valmistuu maukas ja ruokaisa pohja salaateille. Tämä salaatti on terveellinen, maukas sekä ruokaisa ja sellaisenaan mainio lounas tai eväs.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Kotimainen kaura on huipputerveellinen raaka-aine, joka sopii moneen. Kokeile kauraa puuron lisäksi salaateissa, smoothiessa, pihveissä ja piirakoissa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri:

  • 4 broilerin rintafileetä tai -leikettä
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 1/2 ruukkua salviaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Salaattiin

  • 300 g kukkakaalia
  • 2 punaista omenaa
  • 1 punasipuli
  • 1/2 ruukku persiljaa
  • nippu kevätsipulia
  • 3 rkl manteleita rouhittuna
  • 2 dl keitettyjä kokonaisia kaurasuurimoita
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Kastike

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 2 limen mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • tilkka vettä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele broilerin rintafileet ja sekoita joukkoon kulhossa öljy, hienonnetut yrtit, suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.

2. Raasta kukkakaali karkealla raastimella. Kuutioi omenat ja punasipuli. Hienonna persilja ja kevätsipuli.

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa keskenään.

4. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi. Jätä maustumaan.

5. Kuumenna paistinpannu ja paista suikaleet kypsiksi.

6. Kaada salaatti vadille ja lisää pinnalle hieman jäähtyneet broileripalat. Tarjoile kastikkeen kera.

Ruokaisat salaatit valmistat myös näillä ohjeilla:

kvinoa-mustapapusalaatti

Kvinoa-mustapapusalaatti

Kukkakaali-kvinoasalaatti sopii lounaaksi

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Kotiliesi.fi: Ruis-riisisalaatti

X