Reseptit

Broileri-papupata

Helppo broileri-papupata valmistuu vikkelästi vaikka arki-iltana.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Broileripata syntyy nopeasti monipuolisista aineksista.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250-300 g broilerin rintafileetä tai maustamattomia broilerisuikaleita
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 chili
  • 1 kesäkurpitsa,
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 tlk (380 tai 230 g) säilöttyjä kikherneitä tai valkoisia papuja
  • 1 tlk (400 tai 250 g) säilöttyjä kidneypapuja
  • 2 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • tuoretta timjamia ja rakuunaa

Valmistusohje

Suikaloi tai kuutioi broilerin rintafileet tai käytä valmiita suikaleita. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika sekä chili. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikan- sekä chilinpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa.

Kuumenna öljy padassa. Lisää broilerinpalat pienissä erissä ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää sipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää paprika, chili sekä kesäkurpitsa ja jatka paistamista pari minuuttia.

Kumoa tomaattimurska, valutetut kikherneet tai valkoiset pavut ja kidneypavut sekä kana- tai kasvisliemi pataan ja mausta ruoka kuivatulla timjamilla sekä rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti. Höystä valmis ruoka tuoreella timjamilla ja rakuunalla.

VINKKI
Voit ostaa kuivattuja papuja ja liottaa ja keittää ne ohjeen mukaan. Keitä kerralla suuri annos papuja ja pakasta loput myöhempää käyttöä varten.

X