Reseptit

Broilerikerrosleivät

Kerrosleipä on klassikkoherkku. Kotona aterimien kanssa syödessä täytettä voi olla reilusti. Kun kerroksiin laittaa vähän vähemmän täytettä, leipä toimii myös eväänä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita Voiteluun
  • 2 isoa tomaattia viipaleina
  • 1 pieni kerä salaattia
  • 400 g kypsää broileria
  • 8 viipaletta pekonia paistettuna

Valkosipulimajoneesi:

  • 1 dl majoneesia
  • valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Lisäksi:

  • maalaisranskalaisia

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet ja paahda ne rapeiksi 200-asteisessa uunissa (noin 5 minuuttia) tai paistinpannulla.

2. Mausta majoneesi valkosipulilla, suolalla ja sitruunamehulla.

3. Lado neljälle paahtoleivälle tomaattiviipaleita, salaattia, revittyä broileria ja paistettua pekonia. Lusikoi päälle hieman majoneesia. Nosta täytteiden päälle toiset leivät ja tee samanlainen kerros. Nosta lopuksi päälle viimeiset leivät.

4. Tarjoile maalaisranskalaisten ja vihreän salaatin kera

X