Reseptit

Broilerinrintaa ja herkkutattimuusia

Sitruuna- ja valkosipulivoissa kypsynyt broilerinrinta saa seurakseen herkkutateilla aateloitua perunamuusia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 broilerin rintaleikettä
  • 1 sitruuna
  • 3–4 tuoretta timjaminoksaa
  • 2 valkosipulinkynttä

Herkkutattimuusi

  • 1 dl kuivattuja herkkutatteja
  • 5 dl maitoa
  • 50 g voita
  • ripaus suolaa
  • 1 ps (400 g) pakasteperunamuusia

Valmistusohje

1. Kuumenna pannulla muutama ruokalusikallinen voita ja ruskista rintaleikkeet joka puolelta. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori leikkeiden päälle. Lisää pannulle loput voista ja timjaminoksat. Lusikoi vaahtoavaa voita leikkeiden päälle paiston aikana.

2. Nosta pannu syrjään ja lisää liemen joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta leikkeet uunivuokaan ja purista päälle sitruunasta mehut. Valuta leikkeiden pinnalle voiliemi pannulta.

3. Kypsennä leikkeitä noin 45 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila näyttää 78 astetta. Valele leikkeitä kypsennyksen aikana useaan kertaan vuokaan valuneella liemellä. Ota vuoka uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

4. Murskaa herkkutatit morttelissa hienoksi. Sekoita paksupohjaisessa teflonkattilassa maito, voi, suola ja murskatut tatit ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää perunasoseaines, kiehauta ja sekoita hetken. Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

5. Poista kuumista broilerileikkeistä luut, viipaloi ja jaa tarjolle herkkutattimuusin kera. Valuta annosten päälle broilereiden paistolientä.

Lisää herkullisia ruokia broilerista:

801314-broileripasta.jpg

Broilerin rintaa ja rucola-jogurttipastaa

796036-vuohenjuustobroileri.jpg

Vuohenjuustolla täytetyt broilerinfileet

911214-broilerirullat_2048x1693.jpg

Broilerirullat kasvispedillä

Kotiliesi.fi: Yrttikuorrutettua broileria

X