Reseptit

Broileripata

Broileripataan voi käyttää säilykepapujen sijaan kuivattuja valkoisia papuja, jotka on liotettu ohjeen mukaan yön yli.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 broilerin koipi-reittä
  • 1 pkt pekonia
  • 6-12 salottisipulia
  • 6-12 valkosipulinkynttä
  • 4 porkkanaa
  • 2 paprikaa
  • 4 tomaattia
  • 1 tlk (400/250 g) veteen säilöttyjä valkoisia papuja
  • 3 laakerinlehteä
  • 1-2 tl kuivattua timjamia tai muutama tuore timjaminonksa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2-3 dl kanalientä
  • 2-3 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

Suikaloi pekoni. Puhdista koipireidet ja poista niistä ylimääräinen rasva. Voit katkaista ne nivelen kohdalta kahtia. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja kuutioi tomaatit.

Ruskista pekonisuikaleet padassa. Ota suikaleet padasta pois. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Lisää broilerinpalat ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Ota broilerinpalat padasta pois.

Lisää salotti- sekä valkosipulit ja anna niiden kuullottua hetki. Pane pekonisuikaleet ja broilerinpalat takasin pataan. Lisää porkkanat, paprikat, tomaatit, valutetut säilykepavut, neste, laakerinlehdet sekä timjami. Mausta aineet maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle sen verran kanalientä ja valkoviiniä, että aineet lähes peittyvät. Pane kansi päälle ja hauduta ruokaa 175 asteen uuninlämmössä 1 ½–2 tuntia.

X