Broileriresepti: Yakitorivartaat ja avokadodippi

Broileriresepti: Yakitorivartaat ja avokadodippi 

yli 2h
Keskitaso

Ainekset

1 kg broilerin rintafileitä
1 dl soijaa
1 dl sherryä
1 dl miriniä
2 rkl sokeria
2 tl kanafondia

pinnalle:

1 rkl chilihiutaleita
1 limetin raastettu kuori

Dippi:

2-3 isoa kypsää avokadoa
1 dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
sitruunamehua
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Japanilaiset yakitorivartaat tarjotaan avokadodipin kanssa. Tarjoa yakitorivartaat buffet-pöydässä pikkuisista munakupeista, joiden pohjalla on avokadodippiä, johon sopivat
kastettavaksi sekä broileripalaset että kasvikset.

Leikkaa broilerifileet pieniksi kuutioiksi ja kypsennä ne neljässä erässä öljyssä paistinpannulla. Kaada soijaliemi palojen päälle ja anna marinoitua pari tuntia. Pujota noin kolme kanapalaa yhteen tikkuun. Ripottele päälle chilihiutaleita ja limettiraastetta.

Soseuta avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää majoneesi, kermaviili ja mausteet. Jaa kastike kippoihin, aseta päälle kanavarras.

Vinkki: Tee kasvisvartaat kevyesti vokatuista sienistä, kukkakaalista ja paprikasta. Sivele yakitorikastikkeella.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat