Reseptit

Broilerivartaat ja sitruksinen juuressalaatti

Broilerivartaat ja juuressalaatti maistuvat vaikkapa lounaseväänä. Tämä kevyt ateria maistuu ihanasti sitruksille.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broilerivartaat

  • 2 broilerin rintafileetä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • hienonnettua valkosipulia
  • 2 tl sambal oelek-chilitahnaa
  • 2 tl pihvimausteseosta

Sitruksinen juuressalaatti:

  • 1 iso porkkana
  • 1 palsternakka
  • puolikas sitruuna
  • 1 tl timjamia
  • 0.3 tl suolaa

Valmistusohje

Broilerivartaat ja juuressalaatti helposti ja nopeasti.

1. Valmista ensin juuressalaatti. Kuori ja suikaloi porkkana ja palsternakka. Keitä juuressuikaleita pienessä vesimäärässä 2–3 minuuttia. Valuta juurekset ja mausta lämpiminä raastetulla sitruunankuorella, puristetulla sitruunamehulla, timjamilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa broilerin rintafileet pitkittäin 3‒4 suikaleeseen. Kuutioi broilerisuikaleet ja pujota vedessä liotettuihin grillivarrastikkuihin. Mausta vartaat kevyesti suolalla.
3. Sekoita loput ainekset maustekastikkeeksi. Paista vartaat grillipannulla mehukkaan kypsiksi. Valele paiston loppuvaiheessa vartaiden päälle maustekastiketta. Nauti broilerivartaat ja juuressalaatti lounaana.

Katso myös: Chimichurri-broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X