Reseptit

Perinteinen carpaccio

Tästä pieni tuulahdus Italiaa keittiöösi. Carpaccio sopii loistavasti vaikkapa alkuruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Carpaccio on italialainen klassikko. Sen voi höystää perinteisin tai kotoisin lisukkein.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perinteinen carpaccio

  • 400 g laadukasta härän tai naudan sisäfileetä
  • ripaus sormisuolaa
  • 1/4 tl tuoretta mustapippuria myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua ja raastettu kuori
  • 1/2 ruukku rucolaa
  • 4) (retiisiä viipaleina
  • 25 g parmesaanijuustoa lastuina

Valmistusohje

Perinteinen Carpaccio valmistuu helposti näin:

1. Kääri puhdistettu härän tai naudan sisäfilee tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen 1–2 tunniksi. Ota liha pakkasesta ja leikkaa se terävällä veitsellä erittäin ohuiksi viipaleiksi.

2. Asettele viipaleet lautasille ohueksi kerrokseksi. Painele lihaa lautasta vasten vielä ohuemmaksi esimerkiksi lusikan avulla.

3. Ripottele lihalle suolaa ja mustapippuria. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, pirskottele seos lihoille.

4. Lisää pinnalle vielä sitruunan raastettua kuorta, rucolaa, retiisiviipaleita ja parmesaanilastuja. Tarjoile carpaccio heti.

Vinkki: Saatat pitää myös piparjuurikastikkeen kanssa tarjottavasta porocarpacciosta tai vuohenjuustokastikkeen kanssa tarjottavasta lammascarpacciosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään lohi-kuhacarpaccio

X