Carpaccio ja vuohenjuustokastike

Carpaccio ja vuohenjuustokastike 

yli 60 min
Keskitaso
Carpaccio on klassinen italialainen alkuruoka. Tarjoa se vaihteeksi herkullisen vuohenjuustokastikkeen kera.

Ainekset

400 g naudan sisäfileetä
2–3 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
mustapippuria

Kastike

1 keltuainen
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 dl rypsiöljyä
150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
Worchestershire-kastiketta

Valmistusohje

1. Pane filee pakastimeen reiluksi tunniksi. Kohmeisesta lihasta on helppo leikata lehdenohuita viipaleita.

2. Tee kastike. Pane keltuainen ja valkoviinietikka kulhoon. Lisää öljy voimakkaasti vatkaten ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Mausta sitruunamehulla ja sokerilla. Sekoita vuohenjuusto nokareina majoneesiin ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Ohenna kastike tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella Worchestershire-kastiketta.

3. Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet annoslautasille. Valuta lihan päälle vähän oliiviöljyä, mausta sormisuolalla ja pippurilla. Pane kastike vahvaan muovipussiin, leikkaa pussin yksi kulma auki ja pursota kastiketta ristikoksi lihaviipaleiden pinnalle. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.

4. Koristele annokset vuonankaalilla tai rucolalla ja tarjoa patongin kanssa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat