Reseptit

Cashewmajoneesi

Vegaaneillekin maistuva, kermainen kastike syntyy cashewpähkinöistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • noin 1/2 dl vettä
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Runsaasti rasvahappoja sisältävä cashew hellii ihoa.

Anna pähkinöiden liota vedessä vähintään 5 tuntia. Pane ainekset tehosekoittimeen ja jauha sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Katso myös:

Mantelivoi

Tapenade eli oliivitahna

Keltainen ja vihreä levite

Kotiliesi: Maa-artisokkahummus

X